Ricardo Quaresma, PFDK'ye sevk edildi

Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Quaresma, PFDK'ye sevk edildi. Beşiktaş ve Fenerbahçe de kulüp olarak disipline gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında dün oynanan, Ziraat Türkiye Kupası maçında direkt kırmızı kartla oyun dışında kalan Ricardo Quaresma, "kural dışı hareket" ve "saldırı" gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFKD) sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi, çirkin ve kötü tezahürat PFDK'ya sevk ettiğini açıkladı. TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

"- Beşiktaş A.Ş. Kulübü'nün 01.03.2018 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş.- Fenerbahçe A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

- Beşiktaş A.Ş. Kulübü futbolcusu Ricardo Andrade Quaresma Bernardo'nun aynı müsabakadaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca ve 'saldırısı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 02.03.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

- Fenerbahçe A.Ş. Kulübü'nün 01.03.2018 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş.- Fenerbahçe A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Yayın Talimatı'nın 12/3. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir." (İSTANBUL/DHA)