Guardiola'ya siyasi mesaj cezası verildi

Sarı kurdele takan Manchester City Teknik Direktörü Josep Guardiola'ya, "siyasi mesaj" gerekçesiyle ceza kesildi. Guardiola, Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı mahkumları desteklemek için sarı kurdele takıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manchester City Teknik Direktörü Josep Guardiola'ya, Katalonya'nın bağımsızlık referandumuna destek verenlerin tutuklanmasına tepki olarak sarı kurdele taktığı için ceza verildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, İngiltere Futbol Federasyonu sarı kurdelenin siyasi mesaj taşıdığını belirterek, Guardiola'ya ceza kesti.

Katalonya doğumlu olan Guardiola'nın, İngiltere Futbol Federasyonu'nun kurallarına ve reklamcılık düzenlemelerine uymadığı savunuldu. Guardiola'nın, 5 Mart 2018 günü yerel saat ile 18.00'e kadar cevap verme hakkı var.

Sarı kurdele, Katalonya'nın bağımsızlık talebine karşı çıkan İspanya hükümetinin, Katalan aktivistleri tutuklamasının ardından tepkinin sembolü olmuştu. Guardiola da Kasım ayında Katalonya'daki siyasi mahkumları desteklemek için sarı kurdele taktığını söylemişti.

İngiltere Futbol Federasyonu, Aralık ayında konu ile ilgili olarak Guardiola ile konuştu ve resmi olarak iki defa uyarı verdi.

Guardiola'nın sarı kurdeleyi tekrar Çarşamba günü oynanan Wigan maçında sahada takması üzerine ceza verildi.