Avrupa Ligi son 32 turu: Östersunds için yol bitti, Napoli evinde yıkıldı

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasının ardından eleme turları başladı. Beşiktaş'la aynı grupta yer alan RB Leipzig, deplasmanda Napoli'yi 3-1'le geçerken, bu yılın sürpriz ekibi Östersunds evinde Arsenal'e 3-0 mağlup oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi son 32 turu karşılaşmaları bu gece tamamlandı. Turun ilk maçı salı günü Kızılyıldız ve CSKA Moskova arasında oynanmış ve karşılaşma golsüz sona ermişti.

Kalan maçların tamamı ise bugün tamamlandı. Sezon başında sürpriz bir şekilde Galatasaray'ı eledikten sonra gruptan çıkma başarısını da gösteren Östesunds, evinde Arsenal ile karşılaştı. İsveç ekibi güçlü rakibine karşı maçı 13'üncü dakikada Nacho Monreal, 24'üncü dakikada Sotirios Papagiannopoulos (kendi kalesine) ve 58'inci dakikada Mesut Özil'in golleriyle 3-0 kaybetti. Bu sonuçla Östersunds'un sürpriz Avrupa macerasının da sonu büyük ihtimalle gelmiş oldu.

Milan da deplasmanda karşılaştığı Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i 3-0'lık skorla geçti. İtalyan ekibinin gollerini 45'inci dakikada Patrick Cutrone, 64'üncü dakikada Ricardo Rodriguez, 90+2'nci dakikada Fabio Borini kaydetti. Maça ilk 11'de başlayan milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, 75'inci dakikada yerini Borini'ye bıraktı.

Bir başka milli oyuncu Ömer Toprak'ın ilk 11'de forma şansı bulduğu Borussia Dortmund ise ağırladığı Atalanta'yı uzatmalarda bulduğu golle 3-2 mağlup etti. Alman ekibi 30'uncu dakikada Andre Schürrle, 65 ve 90+1'nci dakikalarda Michy Batshuayi ile ağları sarstı. İtalya temsilcisinin gollerini ise Josip Ilicic kaydetti.

Rus ekibi Lokomotiv Moskova ise Fransa'da konuk olduğu maçta Nice'i 3-2 mağlup etti. Eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes, biri penaltıdan olmak üzere üç gol atarak maçın yıldızı oldu. Racine Coly'nin 67'nci dakikada doğrudan kırmızı kart görmesinin ardından maçı 10 kişi tamamlayan Nice'in gollerini ise biri penaltıdan Mario Balotelli kaydetti.

Gecenin toplu sonuçları ise şu şekilde oldu: