Galatasaray için kayyım tehlikesi

Son dönem mali bilançosunu açıklayan ve 116.9 milyon TL zararda olduğunu gösteren Galatasaray Sportif A.Ş., 31 Mayıs 2018 tarihine kadar kâra geçemezse, SPK tarafından atanan tarafsız iki idareci tarafından yönetilecek. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mali açıdan sıkıntı yaşayan ve halihazırda UEFA denetimine tabi olan Galatasaray'da, son döneme ilişkin bilançoda 116.9 milyon TL'lik zarar olması, sarı-kırmızılı kulübe yıl sonunda kayyım atanma ihtimalini güçlendirdi.

Galatasaray Sportif A.Ş. adına açıklanan zarar, son altı aylık dönemi kapsıyordu. Eğer şirket, gelecek altı aylık zaman dilimi içerisinde de kâr açıklayamazsa, SPK tarafından atanan tarafsız iki idareci tarafından yönetilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu Kanunu'na 30 Aralık 2012'de eklenen maddeye göre, 5 yıl üst üste zarar açıklayan halka açık ortaklıklarda oy hakkına ve yönetim kurulunda temsil edilmeye ilişkin imtiyazlar sona eriyor.

Galatasaray Sportif A.Ş., 31 Mayıs 2018'e kadar kâra geçmezse, mevzuata göre şirketin yönetimi değişecek. Sportif AŞ en son, 2012'de değişiklik öncesinde, 1 Haziran 2009 - 31 Mayıs 2010 döneminde 76 milyon 387 bin 704 TL kâr açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

Başakşehir'in şampiyon olması, futbolun çöküşü demekBaşakşehir'in şampiyon olması, futbolun çöküşü demek