Duvar yazarı Volkan Ağır, Trabzonspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi: 2 gitti, 3 kaldı

Duvar yazar Volkan Ağır, Trabzonspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi. "Bu maçın ardından Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir şampiyonluk yolunda mücadele edecek takımlar olarak Süper Lig'e devam edilecek" diyen Ağır'ın yorumları şöyle:

Google Haberlere Abone ol

Fenerbahçe'de Skrtel'in ve Giuliano'nun yoklukları takım dizilimini komple değiştirmesine neden oldu Aykut Kocaman'ın. Skrtel'in yerine yapılan Mehmet Topal tercihi, orta sahada da partner olarak Hasan Ali'nin görev alması anlamına geldi. Biraz riskli, biraz daha tolere edilebilir görülen bu değişiklikler Fenerbahçe'nin zorlandığı bir oyuna neden olmadı. İlk devrenin başından sonuna kadar baskılı, pozisyon üreten, topu kapıp hızlı atağa çıkabilen ve pozisyon vermeyen bir oyun sergiledi sarı lacivertli takım. Fenerbahçe'nin devrenin sonuna doğru önde basarak kendi şansını yarattığı pozisyonun da İsmail ile sonuçlanması konuk ekibin şanssızlığıydı.

Trabzonspor'da Sosa'nın ilk 11'de olmaması eleştirilere neden oldu. İlk 45 dakikada da hücum anlamında Trabzonspor'un yaşadığı üretim sıkıntısı da bu yüzdendi demek mümkün. Kucka'nın yakaladığı şanstan başka tehlike yaratamayan bordo mavili takım gol krallığının en büyük adayı Burak Yılmaz'ı da savunmanın arkasına aktarmak konusunda becerikli olamadı.

Hücumdaki üretkenliği çözmek için Rıza Çalımbay Yusuf Yazıcı-Jose Sosa değişikliğine gitti. Fakat ikinci yarıda ilk tehlikeli atağı yaratan rakip takım oldu. Mehmet Topal'ın kafa vuruşunu Onur kıvraklıkla çıkardı. Sosa ise 5 dakika sonra kestiği ortayla topu Kucka ile buluşturdu ve ikinci yarıdaki ilk tehlikesini yarattı. Arjantinli bundan sonra oyuna ağırlığını koymaya başladığında yarattığı hareketliliğe Abdülkadir de ortak olunca Trabzonspor'un golü ilk 1 saat dolmadan Burak Yılmaz ile gelmiş oldu. Fenerbahçe savunmasındaki hava topu zaafını iyi değerlendirdi golcü oyuncu. Bulduğu ikinci pozisyonu da golle sonuçlandırsa rakibinin ipini çekebilirdi.

Aykut Kocaman 1-0'dan sonra Valbuena ve Eljif Elmas'ı oyuna alarak rakibine cevap vermek istedi. Genç oyuncu Fenerbahçe formasıyla ilk kez Trabzonspor'a karşı sahaya çıkmış olsa da dikine hareketlenmeleri ile gayet kendine güvenli bir görüntü sergiledi. Valbuena'nın yarattığı hareketlilik sarı lacivertli takımı kısa bir süre rakip kale alanda tutsa da savunmada Durica ve orta sahada Okay rakiplerine fazla imkan tanımadı. Son on dakikaya girilirken Aykut Kocaman çift forvete dönerek tüm riskleri aldı. Bu süreçte de Trabzonspor kontra ataklarla önemli tehlikeler yaratırken değerlendirememesi rakibinin umutlarını diri tutmasını sağladı. Konuk ekip adına sahanın en iyilerinden olan Josef de Souza 5 dakika kala beraberliği sağladı. Kocaman'ın yaptığı taktik değişikliğe Çalımbay cevap vermekte gecikti. Rodallega'nın daha önce oyuna girmesi skoru farklı hale getirebilirdi.

Süper Lig'de yılın ilk derbisi, yılın şampiyonluk yarışındaki ilk önemli maçıydı. Her ne kadar maç öncesinde iki takımın da beraberliğe razı olacağı söylense de, bu skor ne Trabzonspor'u ne de Fenerbahçe'yi üst sıralar için umutlandıracak nitelikte. Bu maçın ardından Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir şampiyonluk yolunda mücadele edecek takımlar olarak Süper Lig'e devam edilecek.