Gençlerbirliği - Konyaspor maçında Yatabare'nin çenesi kırıldı

Süper Lig 19'uncu hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği sahasında Atiker Konyaspor'u konuk etti. 51'inci dakikada 10 kişi kalan Gençlerbirliği, karşılaşmayı Sessegnon ve Alper'in golleriyle 2-1 kazandı. Karşılaşmanın 87'nci dakikasında Alper Uludağ ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan Mustapha Yatabare, hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 19'uncu haftasında oynanan ve Gençlerbirliği'nin 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlanan Gençlerbirliği - Atiker Konyaspor mücadelesinin 87'nci dakikasında Alper Uludağ ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan Mustapha Yatabare, hastaneye kaldırıldı.

Atiker Konyasporlu santrforun çenesinin ve iki dişinin kırıldığı öğrenilirken, golcü oyuncunun maçın ardından ambulansa binerek Ankara Memorial Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Ayrıca, Yatabare'nin ameliyat edileceği de ifade edildi.

Mücadelenin ardından iki takım teknik direktörleri maçı değerlendirdi.

'YAKLAŞIK BİR YARI 10 KİŞİ OYNADIK'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, oyuncularının inanılmaz bir mücadele gösterdiğini belirterek, "Yaklaşık bir yarı 10 kişi oynayarak galibiyet aldık. Oyuncularımın kazanma arzusundan dolayı çok mutluyum. Bugün itibariyle lig yeniden başlıyor. Oyun içerisinde çok gel gitler oldu. 10 kişi kaldıktan sonra 1 puanın da iyi olduğunu düşünerek önce aza tema ettik. Ona göre yol izledik. Güzel bir galibiyet oldu" dedi.

ÖZAT: KÜFÜR EDEN TARAFTARLARA KOMBİNE VERİLİYOR

Özat, "Huzursuz olduğum konular var. Bunu başkana ileteceğim ve ona göre yol izleyeceğiz. Her maçı deplasmanda oynamak. Hala eksiklerimiz var. Kendilerine eksikleri ilettim umarım gereğini yaparlar. Küfür eden taraftarlara kombine veriliyor. Tek başına kal mücadeleyi tek başına ver. Gören görüyor bunları. Ben bu kulübü çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

'SESSEGNON DÜNYANIN TANIDIĞI BİR İSİM'

Yeni transfer Stephane Sessegnon ile ilgili de konuşan Ümit Özat şöyle dedi:

"Maç kötü bitseydi 72 saat önce gelen adam niye 11 de oynadı derlerdi. Dünyanın tanıdığı bir oyuncu. Bu takıma lider olacağını düşünüyorum onu da tebrik ediyorum. Karabük maçından sonra takıma izin verip Konya'ya gittim. Bu maçı nasıl kazanırız diye çok çalıştık. Bu maç için en önemli noktası, Lucas'ın geri dönmesi ve yeni transfer Stephane'nin göstermiş olduğu performanstı."

ÖZDİLEK: HATALARIMIZI DÜZELTEREK YOLA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise Gençlerbirliği maçı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Müsabaka hakkında söylenecek çok fazla bir şey yok. Kısır bir maç oldu. Enteresan bir maç oldu. Kazanan tabii ki haklı. Rakibi tartarak geçen bir maç oldu. İkinci yarının başında beklenmedik bir gol yedik. Bir anlık gafletimiz bize ağıra mal oldu. Son 4 maçtır büyük takımlarla oynadık. Buradan beraberlikle dönmek bizi farklı bir yere taşıyabilirdi. Üzgünüz ama kafamızı kaldıracağız. Sıkıntılı dönemden geçiyoruz ama kaliteli oyuncularım var bunun üstesinden geleceğiz. 10 kişi kalan rakibe bunu hissettiremedik. Hatalarımızı düzelterek yola devam etmek istiyoruz."

MAÇTAN DAKİKALAR

13'üncü dakikada Atiker Konyaspor sol taraftan Orkan ile kullandığı köşe vuruşunda, Yatabare'nin kafa vuruşu, kaleci Hopf'un ellerinde kaldı.

27'nci dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Yatabare, Orkan'ı gördü. Orkan'ın savunmanın arasından çektiği şut kaleci Hopf'ta kaldı.

28'inci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Sessegnon'un şutu kaleci Serkan'da kaldı.

38'inci dakikada sağ taraftan yapılan ortaya Yatabare kafa ile vurdu. Kaleye giden topa Ahmet Oğuz eliyle müdahale edince Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.

39'uncu dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Skubıc topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 0-1.

46'ncı dakikada sol taraftan gelen ortada Skuletic'in pasında Sessegnon'un çektiği şut, önce Petar Fılıpovıc'e, ardından direğe çarparak ağlara gitti: 1-1.

51'inci dakikada Gençlerbirliği'nin atağında topsuz alanda Aleksandar Scekıc, Moke'ye kasti dirsek atınca karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır oyuncuya direkt kırmızı kart gösterdi.

66'ncı dakikada Sessegnon'un kullandığı serbest vuruşta Alper Uludağ kafa ile topu ağlara gönderdi: 2-1.

83'üncü dakikada ceza sahası içinde Skubıc'in ortasında Yatabere kafa ile topu kale yerine auta gönderdi.

Maçta başka pozisyon olmadı. 39 dakika sahada 10 kişi mücadele eden Gençlerbirliği yeni transferi Stephane Sessegnon'un bir gol bir asistle oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazanan taraf oldu.

STAT: Ankara 19 Mayıs

HAKEMLER: Cüneyt Çakır (xx), Bahattin Duran (xx), Samet Çiçek (xx)

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf (xx), Ahmet Oğuz (x), Uğur Çiftçi (xx), Sıarheı Palıtsevıch (xx), Aleksandar Scekıc (xx), Dıalo Samba (xx), (Dk. 46 Khalili x), Alper Uludağ (xxx), Petar Skuletıc (xx), Jaılton Da Sılva (xx)(Dk. 64 Luccas x), Aydın Karabulut (x), (Dk. 46 Deniz Yılmaz xx), Stephane Sessegnon (xx),

ATİKER KONYASPOR: Serkan Kırıntılı (xx), Ali Çamdalı (xx), Denı Mılosevıc (xx), Orkun Çınar (xx), (Dk. 71 Moyke Fofana x), Moke Abro (xx) (Dk. 79 Amir Hadziahmetovıc x), Vedat Bora (xx) (Dk. 55 Jens Jonsson x), Petar Fılıpovıc (xx), Mustapha Yatabare (xx), Ferhat Öztorun (xx), Nejc Skubıc (xx)

SARI KARTLAR: Ferhat Öztorun, Nejc Skubıc, Jens Jonsson (Konyaspor) - Jaılton Da Sılva, Aleksandar Scekıc, Alper Uludağ (Gençlerbirliği)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 51 Petar Skuletıc (Gençlerbirliği)

GOLLER: Dk. 46 Stephane Sessegnon, Dk. 66 Alper Uludağ (Gençlerbirliği) - Dk. 39 (P) Nejc Skubıc (Atiker Konyaspor)

(ANKARA-DHA)