Ümit Özat: Bursaspor, böyle olaylara sığınıyorsa durum vahim

Bursaspor maçında yaşanan gerginlikle ilgili konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, "Bir yerde bir yanlış varsa özür diletiriz. Lig maçında da, kupadaki ilk maçta da yenemiyorsan, bahanelere sığınıyorsan durum vahim gerçekten" diye konuştu. Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen ise "Saygı çok önemli, kazanan da olsanız kaybeden de olsanız, saygı unsurununu atlamamalısınız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursaspor-Gençlerbirliği maçının ardından yaşanan gerginliği değerlendiren Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, "Bir yerde bir yanlış varsa özür diletiriz. Lig maçında da, kupadaki ilk maçta da yenemiyorsan, bahanelere sığınıyorsan durum vahim gerçekten" dedi. Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen ise "Saygı çok önemli, kazanan da olsanız kaybeden de olsanız, saygı unsurununu atlamamalısınız. Birileri bunu atladı bugün, saygıyı unuttular" diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Bursaspor, Gençlerbirliği'nin 2-1 mağlup etti. Turu geçen tarafsa ilk maçı 1-0 kazanan Gençlerbirliği oldu. Uzatma dakikalarında Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Gökhan Tokgöz ve Bursasporlu futbolcu Titi arasında başlayan gerginliğe, maçın ardından diğer oyuncular da dahi oldu. Gerginlik soyunma odasında da devam etti.

Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, "Tur atlayan oyuncularımı tebrik ediyorum. Bursaspor’a da başarılar diliyorum" dedi.

Maç sonunda yaşananlara değinen Özat, "Maç sonundaki olaylar nahoş olaylardı, güzel olaylar değildi. Bursaspor, Türkiye’nin 5’inci büyüğü. Bursaspor yenilerek, böyle olaylara sığınıyorsa durum vahim demektir. Ben Bursaspor’da da forma giydim. Ben tamamen yatıştırmaya giderken olaylar cereyan etti" diye konuştu.

Bursaspor: 2 - Gençlerbirliği: 1Bursaspor: 2 - Gençlerbirliği: 1

'BAHANELERE SIĞINIYORSAN DURUM VAHİM'

Olayların son 2 dakikada yaşandığını belirten Ümit Özat, "Bursaspor, bu olaylardan ötürü mü elendi? Bir yerde bir yanlış varsa özür diletiriz. Hiçbir bilgim yok olaylarla ilgili, zaten kamera kayıtları vardır" dedi.

Maç sırasında tribünden küfürler edildiğini belirten Özat, "Maç boyunca yediğimiz küfür kalmıyor. Saha içerisine odaklanıyoruz. Tribün psikolojisi bir şey diyemezsin. Bursaspor elendi diye dünya batmadı, ilk defa da elenmedi. Lig maçında da, kupadaki ilk maçta da yenemiyorsan, bahanelere sığınıyorsan durum vahim gerçekten" diye konuştu.

'HATASI VARSA ÖZÜR DİLETİRİZ'

Kaleci antrenörü Gökhan Tokgöz ile Bursasporlu Titi'nin tartıştığını belirten Özat, şunları söyledi:

"Biz özür diletiriz, cezasını da alır. Daha ne yapabiliriz? Ben antrenörüm, saha ile ilgileniyorum. Ben nereye yetişeceğim, hatası varsa gider konuşuruz. Hatası olan tabii ki özür dileyecek. Hata öyle bir yere geliyor ki, iki kulüp, oyuncular kanlı bıçaklı. Son dakikada direkten dönen top gol olsaydı, bu sefer sizin takımınız vakit geçirmek için uğraşacaktı. Ben kulübeyi göremem. Bir hata yapmışsa raporu gelir, iki kişi arasında yaşanan şey tüm tribünlerin, yöneticilerin sahaya girmesini gerektirmiyor."

'GEÇEN SENEKİ MAÇTAN GELİYOR TÜM BUNLAR'

"Bazı olaylar, Bursaspor taraftarına yakışmıyor" diyen Ümit Özat, "Geçen seneki maçtan geliyor tüm bunlar. Ne yapacaktık? Yenilecek miydik? Kaleyi açacağım, gel bana 5 mi at diyeceğim? Bursaspor’da oynadım. O gün nasıl Bursaspor’da mücadele ettiysem, geçen sene de mücadele ettim. Canları sağ olsun, benim hakkım helal olsun" dedi.

LE GUEN: KONUŞMAMAM HERKES İÇİN DAHA İYİ OLACAK

Basın toplantısı düzenleyen Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, "Hakem hakkında çok fazla şey söylemeyeceğim, alışkın değilim hakemler özelinde konuşmaya. Konuşmak istediğim şeyler var ama konuşmamam herkesin iyiliği için iyi olacak" dedi.

'BİRİLERİ SAYGIYI UNUTTU'

Saygının önemli olduğunu belirten Le Guen, "Altını çizmek istediğim bir konu var, saygı. Saygı çok önemli, kazanan da olsanız kaybeden de olsanız, saygı unsurununu atlamamalısınız. Birileri bunu atladı bugün, saygıyı unuttular. Bugün itibarıyla bu beni mutsuz etti. Her şeyi gördüğümü söyleyemem ama tekrar etmem gereken konu şu, rakibe saygı şartlar ne olursa olsun unutulmamalı" diye konuştu. (BURSA/DHA)