Bursaspor: 2 - Gençlerbirliği: 1

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım Gençlerbirliği oldu. Maçın ardından iki takım oyuncular ve teknik heyetleri arasında tartışma çıktı. Tribünlerden sahaya yabancı maddeler atılırken, gerginliğin soyunma odasında da devam ettiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu ikinci maçları bugün başladı. Günün ilk maçında Bursaspor, ilk maçı 1-0 kazanan Gençlerbirliği'ni konuk etti.

Maç öncesinde, hayatını kaybeden Bursaspor Kulübü’nün kurucu üyelerinden Recep Barışıcı için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

19’uncu dakikada, Gençlerbirliği atağında sol kanatta Alper Uludağ, topu ceza sahasına doğru gönderirken, Petar Skuletic'in kafa vuruşuyla top ağlara gitti.

33’üncü dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Mikel Agu, skora denge getirdi.

49’uncu dakikada Bursaspor öne geçti. Sol kanattan Dzon Delarge içeriye girerek ortasını yaparken, arka direkte Yusuf Erdoğan topa ayak koyan isim oldu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.

Bu skorla Gençlerbirliği, çeyrek finale yükselen taraf oldu.

SOW İLK MAÇINA ÇIKTI

Bursaspor'un yeni transferi Moussa Sow, 74’üncü dakikada oyuna girdi. Sow, Yeşil beyazlı ekiple ilk maçına çıkmıştı. Karşılaşma öncesinde de Bursaspor taraftarları, Sow'a sevgi gösterisinde bulundu.

MAÇIN ARDINDAN GERGİNLİK ÇIKTI

Uzatma dakikalarında Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Gökhan Tokgöz ve Bursasporlu futbolcu Titi arasında tartışma çıktı. Gerilim, karşılaşmanın bitiş düdüğü daha da artarken, her iki takım oyuncuları ve teknik heyetleri ise birbirlerine tepki gösterdi.

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Parlakay ile Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat arasında tartışma çıkarken, tribünlerden de sahaya yabancı maddeler atıldı. Gerginliğin soyunma odası koridorlarında da devam ettiği öğrenildi. Oyuncuların maç sonu görüşlerini paylaştığı bölgeye de polisler girdi. Güvenlik güçleri daha sonrasında yaşanan olayları kontrol altına almaya çalıştı. (BURSA/DHA)