Harry Kane, Premier Lig tarihinde bir yılda en çok gol atan oyuncu oldu

Tottenham'ın golcü oyuncusu Harry Kane, Southampton karşılaşmasında hat-trick yaparak, Premier Lig'de bir yılda en çok gol atan oyuncu unvanını Alan Shearer'dan aldı. 24 yaşındaki Kane 2017'de 36 Premier Lig maçında 39 gol attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tottenham'ın Londra'da Wembley Stadyumu'nda Southampton'ı ağırladığı maçta, Kane'in 22'nci dakikada attığı kafa golünün ardından forvet oyuncusu bir takvim yılı içerisinde en çok gol atan oyuncu oldu. Tottenham karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı.

Kane'in 2017'de attığı 37'nci golle, Shearer'ın Blackburn Rovers formasıyla 1995'te ele geçirdiği Premier Lig rekoru kırılmış oldu. Kane daha sonra iki gol daha atıp, bu yıl ligdeki 8. "hat-trick"ini yaptı ve toplamda 39 gole ulaştı.

42 Premier Lig maçında 36 gol atan eski rekortmen Shearer, Kane'i Twitter'dan "Müthiş bir 2017 geçirdin Kane. Bir yılda en çok Premier Lig golü atan oyuncu rekorunu hak ediyorsun. Aferin ve iyi iş çıkartmaya devam et" diyerek kutladı.

Premier Lig'de en çok gol atan diğer oyuncularsa, 2011'de Arsenal adına 35 gol kaydeden Robin van Persie ve 2004'te yine Arsenal formasıyla 34 gol atan Thierry Henry olmuştu.

Alan Shearer, beynini bağışladıAlan Shearer, beynini bağışladı

BU YIL MESSİ'Yİ DE GEÇTİ

Harry Kane ayrıca Tottenham ve milli takım formasıyla son bir yılda 55 gol atarak, Messi'yi geçti ve Avrupa'nın beş büyük futbol ülkesi İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'da yılın en çok gol atan oyuncusu oldu.

Milli takım ve Barcelona formasıyla 54 gol kaydeden Messi'nin Barcelona'nın 2018'e dek maç yapmayacak olması nedeniyle rekoru Kane'in elinden almasına imkân bulunmuyor. (BBC Türkçe)