Igor Tudor'un, Galatasaray performansı: 19 galibiyet, 4 beraberlik, 11 mağlubiyet

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'un görevine son verildi. Galatasaray, Tudor'la 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'e karşı toplam 8 maça çıkan Tudor, hiç galibiyet elde edemedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 16'ncı haftasında, dün Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray, üst üste 4'üncü kez deplasman mağlubiyetini yaşadı. Galatasaray Yönetim Kurulu, bugün yapılan toplantında teknik direktör Igor Tudor'un görevine son verdi.

Geçen sezonun 20'nci haftasında Kayserispor'a sahasında 2-1 mağlup olan Galatasaray'da, Jan Olde Riekerink'le yollar ayrılmıştı. Hollandalı çalıştırıcının yerine Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Igor Tudor getirilmişti.

Tudor, Sarı kırmızılı takımın başında toplam 34 maça çıktı. Bu maçlarda 19 galibiyet alan Galatasaray, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşadı.

İLK 8 HAFTA 7 GALİBİYET

Sezona UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda Östersunds'a elenerek başlayan Galatasaray'da, Igor Tudor ile yola devam kararı almıştı. Daha sonra lige iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, ilk 8 hafta 7 galibiyet 1 beraberlik alarak liderlik koltuğuna otururken, 9'uncu hafta maçında Fenerbahçe ile sahasında 0-0 berabere kaldı.

ÖZBEK, 'HOCAMIZIN ARKASINDAYIZ' DEMİŞTİ

Bu maçın ardından Hırvat teknik adamın büyük maç performansı eleştirilirken, geleceği de tartışılmaya başlandı. Beşiktaş mağlubiyetinin ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Hocamızın arkasındayız, yeni antrenör arayışımız yok" demişti.

Igor Tudor, Galatasaray'ın başında bulunduğu süreçte "büyük" maçlarda galibiyet alamadı. Sarı kırmızılı takımın başında Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'e karşı toplam 8 maça çıkan Tudor, 1 beraberlik 7 mağlubiyet yaşadı. (İSTANBUL/DHA)