Galatasaray olağanüstü genel kurula gidiyor

Galatasaray, Igor Tudor'la yolları ayırdı. Yönetim kurulu, 13 Ocak'ta olağanüstü genel kurul düzenleme kararı aldı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Başkan Dursun Özbek, "Yönetim ve başkanı yıpratmak için Galatasaray'a karşı bir duruş var. Kulüp bundan zarar görüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, teknik direktör Igor Tudor'un görevine resmen son verdi. Galatasaray, olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

Galatasaray Yönetim Kurulu toplantısında, teknik direktör Igor Tudor'un görevinin sonlandırılmasına karar verildi. Galatasaray'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, "Şirketimizin 18.12.2017 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Futbol A Takımı Teknik Direktörümüz Igor Tudor ve teknik ekibinin görevine son verilmesi konusunda oybirliği ile karar alınmıştır." denildi.

Galatasaray'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, Tudor'a teşekkür edildi. Açıklamada, "Igor Tudor’a kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Galatasaray, genel kurul kararını yazılı açıklama ile duyurdu: "13 Ocak 2018 tarihinde, yeterli çoğunluk olmaması halinde 20 Ocak 2018 tarihinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı kararını oy birliğiyle almıştır. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek konu ile ilgili olarak 19 Aralık 2017 Salı günü saat 13:00'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda basın toplantısı yapacaktır."

Taktik maktik yok bam bam bam yetmediTaktik maktik yok bam bam bam yetmedi

'TERİM'LE İLGİLİ ÇALIŞMA YAŞANMADI'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu toplantısının ardından Türk Telekom Stadyumu'nda açıklama yaptı. Igor Tudor ile yolların ayrıldığını söyleyen Özbek, "Kararı Tudor'a da tebliğ ettik. Tudor'la olan ilişkimizi bugün sonlandırdık. Kararımız bu" dedi. Özbek, "Fatih Terim konusunda toplantıda herhangi bir tartışma yaşandı mı" sorusuna, "Fatih Terim'le ilgili bir tartışma çıkmadı" cevabını verdi.

'BİZİ YIPRATMAK İÇİN GALATASARAY'A SALDIRIYORLAR'

Olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldıklarını belirten Özbek, "Bunun kulüp için hayırlı olacağını inanıyorum. Bizim kararlarımız Galatasaray'ın geleceği ile ilgili kararlar. Yönetim ve başkanı yıpratmak için Galatasaray'a karşı bir duruş var. Kulüp bundan zarar görüyor. Bu zarar görme sürecini kısaltmak lazım. Yönetim ve başkanı yıpratmak için Galatasaray'a saldırılar oluyor, bunların son bulması lazım" diye konuştu.

'YARIŞTAKİ DURUMUMUZ ETKİLENMEYECEK'

Önlerinde bir süreç olduğunun altını çizen Özbek, "Kimse endişe etmesin. Yönetim kurulu tamamen görevinin bilincindedir. Seçime kadar olan sürede, Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki yeri ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmayacak. Önümüzde bir süreç var, kulüp yönetimi en iyi şekilde yönetecek ve yarıştaki durumumuz etkilenmeyecek" diye konuştu.

20 Ocak 2018'e kadar süreleri olduğunu belirten Dursun Özbek, "Şu anda aldığımız karar seçimli genel kurulun yapılması. 20 Ocak'a kadar süremiz var. Taraftarlarımız en ufak endişeye düşmesin. Bugünkü yönetim eskisinden daha kuvvetli bir şekilde bu 1 aylık süreci yönetecektir" dedi. (İSTANBUL/DHA)