Şampiyonlar Ligi'nde gecenin görünümü: Beşiktaş'ın olası rakipleri Avrupa devleri oldu

Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadelesi bu hafta sona eriyor. Bu gece alınan sonuçlara göre Atletico Madrid yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. Bayern Münih, Chelsea ve Juventus ise gruplarını ikinci sırada tamamlayarak Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri arasına girdiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6'ncı maç haftası başladı. Bu gece tamamlanan maçların ardından grup mücadelesini tamamlayarak bir üst tura yükselen takımlar belli oldu. Gruplarını ikinci sırada bitiren ekiplerden biri ise Beşiktaş'ın ikinci turdaki rakibi olacak.

A Grubu'nu lider bitiren Manchester United, son maçında evinde CSKA Moskova'yı iki dakikada bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti. İlk yarının son dakikasında 1-0 öne geçen CSKA galip geldiği takdirde üst tura çıkma şansını yakalayabilecekti. Bu sonuçla grubu 3'üncü tamamlayan Rus ekibi yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

A Grubu'nu 2'nci sırada tamamlayarak Beşiktaş'ın rakipleri arasına giren Basel ise son maçında deplasmanda grubun puansız takımı Benfica'yı 2-0 mağlup etmeyi başardı.

B Grubu'nun liderlik maçında Almanya'da Bayern Münih ile PSG, Cüneyt Çakır'ın yönetiminde karşı karşıya geldi. Bavyera ekibinin PSG'yi 4 farklı yenmesi halinde grubu lider tamamlayacağı maç ev sahibi ekibin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Bayern Münih de Beşiktaş'ın rakipleri arasına girdi.

Grubu 3'üncü sırada tamamlayan Celtic ise son maçında Anderlecht'e 1-0 yenilmesine karşın ayın puanlı rakibini ilk maçta 3-0'la geçtiği için Avrupa Ligi'ne katılmayı başardı.

C Grubu'nda Chelsea'nin liderlik, Atletico Madrid'in ise turnuvaya devam etmek için sahaya çıktığı maçta Londra'da iki ekip 1-1 berabere kalınca iki takım da istediğini elde edemedi. Chelsea son maçında 2'nciliğe geriledi ve Beşiktaş'la eşleşebilecek bir diğer takım oldu.

Atletico Madrid ise grubu 3'üncü sırada bitirerek hayal kırıklığı yarattı. Bu grubun lideri ise son maçında Karabağ'ı 1-0'la geçen Roma oldu.

D Grtubu'nda son maçında deplasmanda Barcelona'yı yenmesi halinde umudunu sürdürecek Sporting Lizbon sahadan 2-0 yenilgiyle ayrıldı ve grubu 3'üncü sırada bitirdi.

Sporting'in ikincilik için çekiştiği Juventus ise işini şansa bırakmadı ve deplasmanda Olypiakos'u 2-0 mağlup etti. Böylelikle Beşiktaş'ın bu gece kesinleşen son olası rakibi İtalyan devi Juventus oldu.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde kesinleşen ilk muhtemel rakibi 5'inci maçlar sonucunda Real Madrid olmuştu. (HABER MERKEZİ)