Ümit Özat, Yahudilerden özür diledi

Ümit Özat, Gençlerbirliği'nin Demir Grup Sivasspor maçı ile oynadığı maç sonrası sarfettiği sözler nedeniyle Yahudilerden özür diledi. Özat, sözlerinin "hümanist yanını yansıtmadığını" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Demir Grup Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamada kullandığı sözlerden dolayı Yahudi halkından özür diledi.

Özat yaptığı yazılı açıklamada, "3 Aralık 2017 tarihinde, DG Sivaspor ile yapılan müsabaka sonunda tribünlerden tarafıma yapılan suçlayıcı ve onur kırıcı söylemlere dair yaptığım açıklamalarda kullandığım bazı ifadelere dair üzüntülerimi bildiren açıklamamdır" notunu düştü.

Özat, daha sonra şunları söyledi: "Yaptığım açıklamalardan anlaşılanların hümanist yapımı yansıtmadığını, insanı insan olduğu için seven aile kültüründen geldiğimi belirtmek isterim. İnsanı seviyorum, hiçbir ayrım gözetmeden. Bazen üzüntünün yarattığı kızgınlık nedeniyle, konuşma sırasında, çoğu zaman kullanılan kelimeler ve anlamaları, söylenmek istenenin dışında algılanmasına neden oluyor. Irk ayrımının bütün biçimlerine karşı olan biri olarak, böyle bir cümle sarf etmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyor; Yahudi halkından ve kamuoyundan özür diliyorum. Barış içeriden gelir, kalbimde barış var. Saygılarımla." (ANKARA/DHA)