Sivasspor: Hala vatan hainlerinin ipine sarılmaya çabalamak insanlığa aykırıdır

Demir Grup Sivasspor, "şike" göndermesi yapan Onur Kıvrak'a tepki gösterdi. Açıklamada, "Hala vatan hainlerinin ipine sarılmaya çabalamak hukuka, akla, iyi niyete, vicdana ve insanlığa aykırıdır" ifadesi kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demir Grup Sivasspor, Trabzonspor maçının ardından "şike" göndermesi yapan kaleci Onur Kıvrak'a yanıt verdi. TFF'yi göreve çağıran Demir Grup Sivasspor'un açıklamasında, "Aradan geçen bunca zamana, TFF ve yargı kararlarına ve bunların dahi hangi koşullarda ortaya çıktığına ilişkin bugün bilinen gerçeklere rağmen bugün hala vatan hainlerinin ipine sarılmaya çabalamak hukuka, akla, iyi niyete, vicdana ve insanlığa aykırıdır" denildi.

'İFTİRALARA BEL BAĞLAMA İHTİYACI'

Demir Grup Sivasspor, yaptığı yazılı açıklama ile Onur Kıvrak'a tepki gösterdi. Açıklamada, "Kulübümüz lehine verilmeyen iki tane açık penaltı pozisyonu hemen önünde gerçekleşmişken bunlara değinmeden, komploya rağmen tutmamış iftiralara bel bağlama ihtiyacı sağlıklı bir zihnin ürünü olamaz" ifadelerine yer verildi.

Kıvrak'ın sözlerinin futbola zarar verdiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Açıklaması ile yakın tarih dersi verme kisvesi altında şiddet ve düzensizliği teşvik eden, husumet doğmasına hizmet eden ve dolayısı ile futbola zarar veren Onur Recep Kıvrak'a yakın tarih ve hukuk konusunda bazı hususları hatırlatmanın elzem olduğu anlaşılmaktadır."

'HUKUKA, AKLA, VİCDANA AYKIRI'

Şike Davası'ndaki iddiaların kabul edilmediği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

Kimlerce ve ne saikle yaratıldığı bugün herkesçe malum olan komplo çerçevesinde kimlerin daha fazla mağdur edilmiş olduğu sadece vatan hainlerinin kimleri hedef aldığını göstermeye yarar. Aradan geçen bunca zamana, TFF ve yargı kararlarına ve bunların dahi hangi koşullarda ortaya çıktığına ilişkin bugün bilinen gerçeklere rağmen bugün hala vatan hainlerinin ipine sarılmaya çabalamak hukuka, akla, iyi niyete, vicdana ve insanlığa aykırıdır.

'ATIFTA BULUNDUĞU DÖNEMDE KULÜBÜMÜZÜN TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY'DI'

Şike Davası döneminde Sivasspor'u Rıza Çalımbay'ın çalıştırdığı hatırlatılan açıklamada, "Uygunsuz ifadelerini taraftarımızın tezahüratına bağlama çabasına giren Onur Recep Kıvrak buna bir başka takım arkadaşını da konuya dahi etme çabasını eklemiştir. Bu akıl ve mantık dışı çaba esnasında Hocası Rıza Çalımbay'ı tamamen göz ardı etmiştir. Atıfta bulunduğu dönemde kulübümüzün teknik direktörü olan Sayın Rıza Çalımbay'ın bugün kendisinin hocası olması, Trabzonspor Kulübünün Sayın Çalımbay'a güveninin ne ifade ettiği Onur Recep Kıvrak'ın algısının açıkça dışında kalmıştır" ifadelerine yer verildi.

Demir Grup Sivasspor'un yasal haklarını arayacağı belirtilen açıklamada, TFF'ye de çağrı yapıldı.

NE OLMUŞTU? 

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz pazar günü oynanan maçta, Trabzonspor deplasmanda Demir Grup Sivasspor'u 2-1 mağlup etti. Maçtan sonra açıklama yapan Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak, hakim ve savcıları meslekten ihraç edilen "Şike Davası"na gönderme yaptı.

TRT Spor'a konuşan Kıvrak, şunları söyledi:

"Burada kazanmak benim için de çok güzel, kral (Burak Yılmaz) içinde çok güzel" dedi. Muhabirin "Neden" sorusu üzerine Kıvrak, "2011. 2011'de birlikteydik burada. Gene bir Sivas galibiyetimiz vardı, 3-2. Bugün tertemiz formamızla, bembeyaz formamızla sahaya çıktık, 3 puanı aldık önemli olan o. Tekrar söylüyorum, bazı şeyler yakın tarih bu unutuluyor herhalde, bugün kötü tezahüratlar vardı Sivas cephesinde. Ama şunu söylüyorum: Çok çabuk unutulduğu için şaşkınım. Gülüyorum da bu konuda. Trabzonspor camiasından kimse alınmadı bu konularla ilgili, biz o yüzden tertemiziz. Onları Allah'a havale ediyorum." (DHA)