UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin görünümü

Avrupa Ligi'nde beşinci grup maçları geride kaldı. Konyaspor 90+3'te yediği golle evinde Marsilya ile 1-1 berabere kalırken, Başakşehir deplasmanda Ludogorets'i 2-1 mağlup etti. Galatasaray'ı eleyerek grup mücadelesine katılma hakkı elde eden Östersund ise son 32'ye kalmayı başardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi'nde 5'inci maç haftası geride kaldı. Toplam 12 grupta 24 karşılaşmanın yapıldığı gecede Bulgaristan'da Ludogorets deplasmanına çıkan Başakşehir ise rakibini 2-1 mağlup etti. Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 20'nci dakikada Visca, 27'nci dakikada Kerim Frei kaydetti. Bu sezon ilk, Avrupa'da oynadığı maçlarda ise ikinci galibiyetini alan Başakşehir puanını 5'e yükseltti ve bir üst tura yükselme şansını son haftaya taşıdı.

Evinde Marsilya'yı konuk eden Konyaspor ise 90+3'te defans oyuncusu Moke'nin kendi kalesine attığı golle sahadan 1-1'lik sonuçla ayrıldı. Bu sonuçla puanını 5'e yükselten Konyaspor, 7 puanla ikinci sıradaki Marsilya'nın ardında yer aldı. Son hafta Marsilya kaybeder ve Konyaspor kazanırsa, yeşil-beyazlıların üst tura çıkma şansı var.

Galatasaray'ı eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan İsveç temsilcisi Östersund ise büyük bir başarı gösterdi ve son 32'ye kalmayı başardı. Son 32'yi garantileyen diğer takımlar ise şunlar oldular:

Villarreal, Dinamo Kiev, Braga, Milan, Atalanta, Olypique Lyon, Steaua Bükreş, Arsenal, Salzburg, Lazio, Nice, Zenit ve Real Sociedad.

Gecenin toplu sonuçları ise şu şekilde oldu:

A Grubu

Astana 2 - 3 Villarreal

Maccabi Tel Aviv 0 - 2 Slavia Prag

B Grubu

Skenderbeu 3 - 2 D. Kiev

Partizan 2 - 1 Young Boys

C Grubu

Ludogorets 1 - 2 Başakşehir

Braga 3 - 1 Hoffenheim

D Grubu

Milan 5 - 1 Austria Wien

AEK 2 - 2 Rijeka

E Grubu

Everton 1 - 5 Atalanta

O. Lyon 4 - 0 Apollon Limasol

F Grubu

Lokomotiv 2 - 1 Kopenhag

Sheriff 1 - 0 Zlin

G Grubu

Lugano 1 - 0 Hapoel Beer Sheva

Viktoria Plzen 2 - 0 Steaua Bükreş

H Grubu

BATE 0 - 0 Kızılyıldız

Köln 1 - 0 Arsenal

I Grubu

Konyaspor 1 - 1 Marsilya

Salzburg 3 - 0 Guimaraes

J Grubu

Östersund 2 - 0 Zorya

Atl. Bilbao 3 - 2 Hertha Berlin

K Grubu

Nice 3 - 1 Zulte Waregem

Lazio 1 - 1 Vitesse

L Grubu

Zenit 2 - 1 Vardar

Rosenborg 0 - 1 Real Sociedad

(HABER MERKEZİ)