Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde beşinci maç haftası bu gece tamamlandı. PSG, Celtic'i 7-1'le geçerken grup aşamasında en çok gol atan takım olmayı başardı. Benfica ise turnuvaya puansız veda etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması 5'inci maçlarla devam etti. Bir üst turda mücadeleye devam edecek takımların bir kısmı belli olurken, son hafta maçlarıyla turu geçecek veya Avrupa Ligi'nde yola devam edecek takımlar da belirlenecek.

A grubunda erken saatlerde Rusya'da oynanan maçta CSKA Moskova, Benfica'yı 2-0 mağlup etti ve şansını son haftaya taşıdı. Rus ekibi, son maçta Manchester United deplasmanında olacak. CSKA'nın tur için çekiştiği Basel ise evinde son dakika golüyle Manchester United'ı 1-0'la geçerek avantajı eline aldı. Basel son hafta puansız Benfica ile oynayacak.

B grubunda Celtic karşısında gecenin en farklı skorunu elde eden PSG, böylece grup aşamasında en gol atan takım oldu. Beşinci maçlar sonunda Fransız ekibinin gol sayısı 24 oldu. Grupta lider durumdaki PSG son hafta Almanya'da Bayern Münih karşısına çıkacak. Münih'in liderlik için 4 farklı kazanması gerekiyor.

C grubunda lider Chelsea, Azerbaycan temsilcisi Karabağ karşısında 4-0 galip gelerek turu garantiledi. Atletico Madrid ise evinde Roma'yı 2-0'la geçti. İkinci sıradaki Roma son maçında Karabağ'ı ağırlayacakken, Roma ise Chelsea deplasmanında olacak.

D grubundaki büyük maçta Juventus Barcelona'yı ağırladı. Maçtan gol sesi çıkmadı ve Barça bu sonuçla ikinci turu garantiledi. Olympiakos'u 3-1'le geçen Sporting Lizbon ise son maçta Barcelona deplasmanında kazanmayı başarıp, Juventus'un puan kaybetmesini bekleyecek.

Gecenin görünümü şöyle:

A Grubu

CSKA Moskova 2 - 0 Benfica

Basel 1 - 0 Man. United

B Grubu

PSG 7 - 1 Celtic

Anderlecht 1 - 2 Bayern Münih

C Grubu

Karabağ 0 - 4 Chelsea

Atl. Madrid 2 - 0 Roma

D Grubu

Juventus 0 - 0 Barcelona

Sporting Lizbon 3 - 1 Olympiakos

(HABER MERKEZİ)