'Aboubakar'ın başarısız olması için elimizden geleni yapacağız'

Şenol Güneş, Porto maçı öncesi yaptığı basın toplantısında bugünkü maçta da başarılı olmak istediklerini söyledi. Pepe de maçta forma giyebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile bugün oynanacak maçı kazanarak, gruptan çıkmak istediklerini söyledi.

Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde takımın kalecisi Fabri ile düzenlenen basın toplantısında, grupta iyi durumda olduklarını belirterek, "5 maçta aldığımız 10 puan ve lider olmamız bizim için avantaj. Rakibin iyi oyuncuları var, zor maç olacak. Kendi saha ve seyircimiz önünde bizden beklenen sonucu almak istiyoruz. Umarım öyle olur." dedi.

Eurosport'un haberine göre Şenol Güneş, eski futbolcusu Aboubakar için; "Güçlü, iyi oyuncu. İşini seven, çalışkan biri. Bize katkı yaptı. Şartlar itibarıyla takımına döndü, Aboubakar'ın başarısız olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz’’  ifadelerini kullandı.

Güneş, 2002 Dünya Kupası'nda 3. olarak başarı elde eden A Milli Takım'ın başında bulunduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi; "Geçmişe dönmeyi değil, geleceğe bakmayı düşünüyoruz. Başarılı olmayı her zaman isteriz. Başarıyı geç de alabilirsiniz. Grupta bir avantajımız var. Daha önce aldığımız puanların önemi yok. Daha önce diğer takımlara gösterdiğimiz kaliteyi tekrar göstermek istiyoruz. Yeni ve güzel bir açılım yapmayı hedefliyoruz. Maçta iyi sonuç alarak gruptan çıkmayı istiyoruz."

PEPE PORTO KADROSUNDA

Şenol Güneş, sakatlığı nedeniyle Akhisarspor maçının kadrosunda yer alamamış olan Pepe'nin Porto karşısında sahaya çıkabileceğini belirtti.

Takımda sakatlık veya başka konularda sıkıntı olmadığını vurgulayan  Beşiktaş Teknik Direktörü, "Listemizde olan oyuncuları kadroya alabileceğiz. Antrenman yaptıktan sonra kesin bilgiler oluşacak. Kimin oynayacağı konusunda daha sonra karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Aboubakar'ın siyah-beyazlı takıma geldiği dönemde zorluklar yaşadığını anlatan Güneş Aboubakar hakkında şu yorumları yaptı.

"Güçlü, iyi oyuncu. İşini seven, çalışkan biri. Bize katkı yaptı. Şartlar itibarıyla takımına döndü. Belki yine gelebilir. Şu anda Porto'da olması yüzde yüz Porto'da kalacağı anlamına gelmez. Bu işin ticari boyutu var. Yaptığı hizmetlere teşekkür ediyoruz. Bugün orada oynayabilecek en iyi oyuncu. Porto'nun bütün oyuncuları iyi. Aboubakar'ın başarısız olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bütün rakip oyuncular için aynısını yapacağız. Umarım düşündüğümüz gibi olur"

Porto'nun gruptaki iddiası için kazanmak isteyeceğine dikkati çeken Güneş, "Biz de kazanmak istiyoruz. Bazen önde baskı yaparak hücum edersiniz. Bir de kendi sahanıza çekilip kontratak yapacak şekilde oynarsınız. Onların da bizim de puana ihtiyacımız var. Kaybetmeleri halinde diğer karşılaşmanın sonucuna göre gruptaki şanslarını da yitirebilirler. Monaco'nun alacağı sonuç grupta her şeyi karıştırabilir. Burada en avantajlı biziz. Bizim de ilk 3'te garantimiz var. Beraberlik veya galibiyet bizim için çok iyi olacaktır. Onların bir puan veya 3 puan düşüncelerinin hepsine hazır olmak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kazanarak gruptan çıkmalarının üst turdaki güvenleri için önemli olduğunu kaydeden Güneş, "Şampiyonlar Ligi'nde en iyisini yapmak istiyoruz.Bu tamamen atak yapıyoruz, geri gelmiyoruz şeklinde değil. Günümüzdeki her takım hücumu ve savunmayı iyi yapmak zorunda." ifadelerini kullandı.