Fikret Orman: Oyuncu yetiştiremiyoruz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yabancı futbolcu sayısıyla ilgi tartışmaları değerlendirdi. Orman, "Yabancı konusunu rakamlara bağlarsak yanlış yapmış oluruz. Milli takımın kendisi düşüşte. Oyuncu yetiştiremiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRT Spor'da yayınlanan "Basın Tribünü" programına katıldı. Beşiktaş'ın Porto ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçını değerlendiren, "Porto maçı bizim için çok önemli. İnşallah güzel bir sonuçla ayrılacağız. Maçın tüm biletleri satılmış durumda. Yarın Leipzig maçında olduğu gibi taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz. Yarın bir şanssızlık olmazsa biz bu gruptan çıkacağız" diye konuştu.

'MAÇLARA ETKİ EDECEK BİR TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ VAR'

"Kendimi Beşiktaş'a adamış birisiyim" diyen Fikret Orman, Beşiktaş'ın dünya kulübü olması için Şampiyonlar Ligi'nin "iyi bir vitrin" olduğunu söyledi. Şenol Güneş'in maçalara etki edebilen bir teknik direktör olduğunu belirten Orman, "En önemli özelliğimiz çok tecrübeli olmamız ve iyi bir teknik direktörümüzün olması. Takımın, maçlara etki edecek bir teknik direktörü var" dedi.

Beşiktaş taraftarlarıyla aralarının iyi olduğunu dile getiren Orman, "Beşiktaş taraftarının yüzde 99.9'u ile aramız iyidir. Biz bir bütünüz. Ama kongre içerisinde bazı isimler var, bize çakmaya çalışan. Niyetlerini biliyoruz. Rakiplerin bizle uğraşması normal, anlayışla karşılarım ama içeriden vurmaya çalışmalarını anlayamıyorum. İnsan üzülüyor" ifadelerini kullandı.

'BÖYLE ORGANİZASYON MU OLUR?'

Fenerbahçe'nin Euroleague şampiyonluğunu küçümsemediğini belirten Orman, şunları söyledi:

"Euroleague, çok başarılı bir organizasyon. Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemiş de değilim. Ancak Euroleague'in yönetimi, doğru değil. Katılma kriterinde sorun var. Bunu ifade ederken 'hırsızlık' dedim. O gün oruçluydum oruçlu olmasam öyle demezdim. Ligde Fenerbahçe ve Anadolu Efes ilk 5'te olmasın, yine Euroleague'e onlar gidiyor. Ligin 1'incisini almayacaksın, turnuvaya sponsor olan Doğuş Grubu'nun takımını alacaksın. Euroleague'de şampiyon olan 1 milyon Euro alıyor. Daha büyük paralar kazanılmalı. Siz Euroleague'de yarışacak bir takım kurup, 20-30 milyon para harcıyorsunuz. Seyahatler var, maçı taraftar izliyor, sonra parayı kim alıyor, Euroleague alıyor. Böyle organizasyon olur mu?"

'YABANCI KONUSUNU RAKAMLARA BAĞLAMAK YANLIŞ'

Futboldaki yabancı oyuncu sınırıyla ilgili tartışmalara da değinen Orman, "Yabancı konusunu rakamlara bağlarsak yanlış yapmış oluruz. Milli takımın kendisi düşüşte. Oyuncu yetiştiremiyoruz. Türkiye bir şehir toplumu artık. Şehirlerde trafik var. Kimse çocuğunu 1 saatlik yola gönderip, 1 saat idman yaptırıp, 1 saat de geri dönmesini bekleyemez. Ne zaman ders çalışacak bu çocuk?" şeklinde konuştu.

'LUCESCU'YA HAKSIZLIK EDİLİYOR'

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu'ya yönelik eleştirilerde haksızlık yapıldığını ifade eden Fikret Orman, "Lucescu tanıdığımız biridir. Kendisine haksızlık ediliyor. Çok namuslu ve uzun bir kariyeri olan biridir. Bir oyuncu çağırmış da komisyonlar bilmem neler bunlar Lucescu için çok ayıp sözlerdir. Hangi takımda sorun olsa Lucescu deniliyordu. Bu adamın elinde sihirli değnek yok. Zor bir dönemde risk alarak geldi" dedi. (KAYNAK: TRT SPOR)