Penaltı atışları tarihine yeni sayfa!

Asya U19 Futbol Şampiyonası elemelerindeki Katar-Irak maçındaki penaltı atışları sırasında yaşananlar dünya futbol tarihine geçecek nitelikte!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Asya U19 Futbol Şampiyonası elemelerinde yeşil sahalarda az görülen bir olay yaşandı. C Grubu'nda Katar-Irak maçı 1-1 sona erdi ve iki takım da finallere gitmeye hak kazandı.Ancak maç berabere bittiği için grup birincisi belirlenmek için penaltı atışı yapıldı.

Beşinci penaltıda Katar kalecisi Mamdouh, Irak takımından Muntadhir Mohammed’in atışını kurtardı. Katarlılar grup liderliğini kutlarken, Özbek hakem Aziz Asimov, Mamdouh’un öne çıktığını belirterek atışın tekrarlanmasına karar verdi. Asimov, maçın normal süresinde yaptırdığı penaltıda sarı kart görmüş olan Mamdouh’a ikinci sarı kartı gösterdi.

İkinci sarıdan gelen kırmızı kartla Mamdouh oyun dışında kalınca kaleye Katar takımının kaptanı Nasser Abdulsalam geçti. Daha önce dördüncü atışı kullanıp gole çevirmiş olan kaptan, Mohammed’in penaltısını ayaklarıyla kurtarınca grup birinciliği Katar'ın oldu.

(HABER MERKEZİ)