Şenol Güneş: Oyuncularda 'Ben girmeyeceğim' havası vardı

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor karşısında öne geçtikten sonra Şenol Güneş oyuncu değişikliği yapmak istedi. Güneş'in çağırdığı Medel ve Lens'in oyuna girmek istemediği iddia edildi. Oyuncuların hepsinin isteksiz bir şekilde geldiğini söyleyen Güneş, "Bütün oyuncularda sanki 'Ben girmeyeceğim' gibi hava vardı. Ben de Necip'i söyledim zaten son anda" diye konuştu. Oyundan alınan Oğuzhan Özyakup ise Güneş'e tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti. Medel ve Lens'in oyuna girmek istemediği öne sürüldü. Maçtan sonra açıklama yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Oyuncular gelirken girmek istemiyorum havası vardı, ben de Necip'i söyledim" dedi. 65'inci dakikada oyundan çıkan Oğuzhan Özyakup da Güneş'e tepki gösterdi ve elini uzatan Güneş'i geri çevirdi.

Maç 1-1 eşitlikle devam ederken, 88'inci dakikada ağları havalandıran Alvaro Negredo, Beşiktaş'ı öne geçirdi. Golden sonra oyuncu değişiliği yapan Teknik Direktör Şenol Güneş, Cenk Tosun'un yerine Necip Uysal'ı oyuna aldı.

'ÇAĞIRDIĞIMDA HEYECANLA GELMELİLER'

Ntvspor'un haberine göre, Şenol Güneş'in çağırdığı Gary Medel ve Jeremain Lens oyuna girmek istemedi. Bunun üzerine Güneş'in sinirlendiği ve Necip Uysal'ı oyuna aldığı belirtildi.

Maçtan sonra Beinsports muhabiri Şenol Güneş'e, "Golden sonra taktiksel anlamda bir değişiklik yapmak istediniz ancak Medel'in yavaş gelmesi sonrası biraz sinirlendiniz. Sonrasında Necip'i tercih ettiniz. Sonrasında neler yaşandı, Medel'le bir konuşma oldu mu" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Güneş, şunları söyledi:

"Orta sahada bir oyuncu değişikliği yapmayı düşünüyordum. Bu, Necip veya Medel olabilirdi. Gelirken oyunculara baktım çok yavaş geliyordu hepsi. İsim söylememiştim değişiklik yaparken. Son anda Medel olabilir diye düşündüm ama hareketlerine baktım, bütün oyuncularda sanki 'Ben girmeyeceğim' gibi hava vardı. Bir kötü niyet yoktu. Ben de Necip'i söyledim zaten son anda. Ama herhangi bir olumsuzluk yok, kötü niyet yok. Herkes oynamak ister ama değişiklikte hangisinin olacağını söylemediğim için onların geliş tarzları, sanki hiç girmiyorum, yürüme olarak gelme görüntüsü vardı, doğru bir şey değil. Çünkü ben çağırdığım zaman bütün oyuncular, eğer bilmiyorsa hep beraber o koşuyu yapmalı, heyecanla gelmeliler."

OĞUZHAN ÖZYAKUP'TEN GÜNEŞ'E TEPKİ

Şenol Güneş, maçtaki ilk oyuncu değişikliğini 65'inci dakikada yaptı. Sahaya kaptan olarak çıkan Oğuzhan Özyakup'un yerine Tolgay Arslan oyuna girdi. Hürriyet gazetesinin haberine saha kenarına gelen Özyakup oyundan alınmasına sinirlendi ve Güneş'e tepki gösterdi. Özyakup'un yedek kulübesine giderken bir şeyler söyleyerek, Güneş'in yanından geçtiği görüldü. Güneş'in elini uzattığı Özyakup, Güneş'in elini geri çevirdi.

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen ve eski hakem Erman Toroğlu, katıldıkları televizyon programlarında Oğuz Özyakup'u eleştirdi. Özyakup'un Beşiktaş kaptanı olduğu belirten Dilmen, "Oğuzhan Özyakup da Şenol Güneş'e tavır yapıyor, bunu yapamazsın Oğuzhan. Lens ve Medel bunu yapabilirler ama sen yapamazsın, sen Beşiktaş'ın kaptanısın" dedi.

Erman Toroğlu da "Sen kimsin Oğuzhan? Şenol elini uzatıyorsa sen elini sıkacaksın. O, seni ne anlarda oynattı. Sana hangi hallerde sahip çıktı o adam. İstese seni çıkarmazdı bugün sahaya" diye konuştu.