Caner Erkin, PFDK'ye sevk edildi

Maç sırasında hakem Mete Kalkavan'a hakaret eden Caner Erkin, PFDK'ye sevk edildi. Yazılı açıklama yapan Erkin, özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan'a küfür eden Caner Erkin, özür diledi. Erkin, "Kazanma hırsıyla da olsa verdiğim görüntünün her şeyden önce giydiğim formanın değerleriyle örtüşmediğini biliyorum" dedi. TFF Hukuk Müşavirliği ise Erkin'in  "sportmenliğe aykırı hareketi" ve "hakaret" gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

Caner Erkin, Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan'a küfür ettiği görüntülerin ardından yazılı açıklama yaptı. Erkin açıklamasında, "Öncelikle beni ilk günden beri bağrına basan ve sahip çıkan Büyük Beşiktaş taraftan, hakem camiası ve tüm futbolseverlerden dün akşam maç esnasında yansıyan ve bana yakışmayan görüntümden dolayı tüm iyi niyetimle özür dilerim" ifadelerine yer verdi.

TFF Hukuk Müşavirliği, PFDK'ye sevk edilen kulüp, yönetici ve futbolcuları açıkladı. TFF sitesinden açıklanan raporlarda, Caner Erkin'in "sportmenliğe aykırı hareket" ve "hakaret" gerekçesiyle disipline sevk ediliği belirtildi:

"BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü futbolcusu CANER ERKİN'in aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi ve "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 24.10.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."