Otobüs camları kırılırsa taraftarlar derbiye alınmayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü, deplasmana giden taraftarların, otobüs camlarını kırması halinde maça alınmamalarına karar verdi. Uygulama yarınki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde uygulanmaya başlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, yarın Fenerbaçe'yi konuk edecek. Türk Telekom Stadyumu'na gelecek Fenerbahçeli taraftarlar, otobüs camlarını kırarsa maça alınmayacak.

Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki maçlardaki yasağın, geçen yıl kaldırılmasının ardından taraftarlar yeniden deplasmana gitmeye başladı. Ancak, otobüslerle taşınan taraftarların, camları kırması nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni bir karar alındı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, deplasmana gidecek takım taraftarlarından sadece biri bile bindiği otobüsün camını kırarsa o otobüsteki hiçbir taraftar stada alınmayacak. Camı kıran kişi bulunana kadar da otobüstekilerin tamamı hakkında "Kamu malına zarar vermek"ten işlem uygulanacak.

Karar, yarın oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde uygulanmaya başlayacak. Geçen sezon Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan derbi maça gelen neredeyse bütün otobüslerin camları kırılmış, bazı taraftarlar yaralanmıştı.