Amedspor 'seyircisiz oynama' rekortmeni!

Amedspor ligde son 30 deplasman maçını seyircisinden mahrum oynadı. Kulüp durumu 'siyasi karar' olarak değerlendiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Amedspor 74 haftada toplam 30 hafta deplasmanda seyircisiz oynadı. TFF'nin verdiği bu cezaların 'siyasi' olduğu değerlendirmesini yapan Amedspor Başkan Yardımcısı Süleyman Gökalp, cezalardan bıktıklarını söylüyor. Gökalp, “Bu cezaların amacı takımın moralini bozmak. Sebep de takımımızın isminin Kürtçe olması. Futbolda amaç barış ve kardeşliktir, düşmanlık değil” dedi.

Oyuncularsa bu duruma rağmen moral ve motivasyonlarını korumaya çalışıyor. Bu sezon oynanan 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Amedspor, 12 puanla 5. sırada yer alıyor. Amesporlu oyuncu Sıdık İstemi, “Bize ne kadar ceza kesip küçük düşürmeye çalışırlarsa o kadar güçlenip puan topluyoruz. Diyarbakır dışından gelip bizi görmek isteyen çok sayıda taraftarımız var. En çok da onlarla buluşamamak bizi üzüyor” diye konuştu.

NAKİ: TARAFTARSIZ GÜZEL DEĞİL

Takım  kaptanı Deniz Naki ise Avrupa’dan gelen yüksek transfer tekliflerine rağmen Amedspor’da kalmaya devam ediyor. O, ne olursa olsun, rakipleriyle kardeşçe mücadele yürüteceklerini dile getiriyor. Naki, “Taraftarsız futbol oynamak, bir futbolcu için güzel değil. Taraftar, stadın süsüdür. 30 haftadır deplasmanda yalnız oynuyoruz. Güvenlik için bu cezayı verdiklerini söylüyorlar ama ben inanmıyorum. Amedspor’un yenilgisini amaçlıyorlar” dedi. Amedspor gelecek hafta evinde Kocaeli Birlik Spor’u ağırlayacak. (Kaynak: Rudaw)