Volkan Ağır: Ego çarpışmaları rahat çıkabileceğimiz grupta başarısızlığa sürükledi

Türkiye, Dünya Kupası Elemeleri son maçında Finlandiya ile berabere kaldı. Türkiye'nin 2 golünü de Cenk Tosun kaydetti. Maçın ardından Milli Takımı değerlendiren Volkan Ağır, "2016 Avrupa Şampiyonası öncesinde kampta başlayan sıkıntıların şampiyonaya yansıması ve devamında yaşanan ego çarpışmaları bugün çok rahat çıkabileceğimiz bu grupta başarısızlığa sürükledi Türkiye'yi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu son hafta maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, Finlandiya'ya konuk oldu.

İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmada, 57'nci dakikada ağları havalandıran Cenk Tosun, Türkiye'yi öne geçirdi. 76'nci dakikada ise Arajuuri, skora denge getirdi.

83'üncü dakikada topu filelere gönderen Cenk Tosun, Türkiye'ye bir kez daha üstünlüğü sağladı. Pohjanpalo, 88'nci dakikada kaydettiği golle skoru belirledi: 2- 2

Karşılaşmayı değerlendiren Duvar yazarı Volkan Ağır, şunları kaydetti:

VOLKAN AĞIR: FUTBOL MEDYASININ SORUMLULUĞU

Açıkçası son maçın ardından söylenecek pek fazla söz yok. 2016 Avrupa Şampiyonası öncesinde kampta başlayan sıkıntıların şampiyonaya yansıması ve devamında yaşanan ego çarpışmaları bugün çok rahat çıkabileceği bu grupta başarısızlığa sürükledi Türkiye'yi. Burada açıkçası Türkiye Futbol Federasyonu, Fatih Terim, Mircea Lucescu olduğu kadar milli takım muhabirleri de pay sahibi. Ya da Serdar Ali Çelikler'in NTVSpor'da 7 Ekim'de yayınlanan Kırmızı Çizgi programında Milli Takım ile anlattıklarını daha önce anlatmayan, bu olayların yaşandığı gün olan biteni bilip de anlatmayan herkes ve özellikle her gazeteci bugün yaşanan hezimette pay sahibidir. Spor muhabiri olduğunu söyleyenlerin artık taraftarlığı bir kenara koyup "onu incitmeyeyim", "bu bana darılmasın" düşüncelerinden uzaklaşıp iletişim fakültelerinde ilk derste öğretilen 'bekçi köpeği' (watch dog) rolünü benimsemesi lazım. Yani kamusal yararı gözetecek durumlarda amiyane tabirle havlayacak ki zararın önüne geçilecek. Yoksa bugün her şey olup bittikten sonra, "o gün böyle olmuştu da işte o gün buna izin verenler yüzüden bugün böyle oldu demek" büyük gazetecilik değil. Bildiğini zamanında söylemeyenler üzerine alınabilir. Öğrenmeye çalışıp sorgulayana sözüm yok.

Bugünün ardından da Euro 2020 için şu hoca gelmeli, şu oyunculara ağırlık verilmeli, mevcut hoca şunu yapmalı demek ülke futbol ortamında çok havada kalacak şeyler. TFF Başkanı seçilmeden önceki gün, seçileceğinden bihaber olan mevcut TFF Başkanı'nın bir sonraki seçimde başkan adayı gösterilip(!) gösterilmeyeceği belli değilken hazırlık maçı niteliğindeki grubun son maçı üzerinden gelecek planı önermek ve bu maçın analizini yapmak zaman kaybı.

(HABER MERKEZİ)