Fenerbahçe Doğuş: 75 - Banvit: 64

Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali'nde Fenerbahçe Doğuş, Banvit'i mağlup ederek şampiyon oldu. 14 sayı ve 5 ribaundla oynayan Luigi Datome, maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 33'üncü Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali, Ankara Spor Salonu'nda oynanandı. Finalde, Türkiye Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe ve Türkiye Kupası şampiyonu Banvit karşı karşıya geldi.

Maça etkili başlayan Fenerbahçe Doğuş, hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla ilk 3 dakikayı 8-3 önde tamamladı. Çeyreğin ortalarına doğru savunma sertliğini arttıran Banvit, Caloiaro ile bulduğu sayılarla 7'nci dakikada farkı 3 sayıya (14-11) indirdi. Fenerbahçe Doğuş, hücumda skor üretmekte zorlandığı dakikalarda Sloukas ile basketler buldu ve ilk çeyreği 19-11 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Sloukas'la sayılar bularak başlayan Fenerbahçe Doğuş, rakibine kolay sayı bulma şansı vermedi ve karşılaşmanın 12'nci dakikasında farkı ilk kez çift haneli sayılara (24-13) çıkardı. Vidmar ile savunma sertliğini arttıran Banvit, dış atışlarda Sloukas-Wanamaker ikilisinin sayılarını engelleyemeyince ilk yarı 39-28'lik skorla Fenerbahçe Doğuş lehine tamamlandı.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE FARK 16 SAYIYA ÇIKTI

Üçüncü çeyrekteki etkili savunmasıyla rakibinin hücum ritmini bozan Fenerbahçe Doğuş, Vesely-Wanamaker ikilisinin pota altından ve dış atışlardan bulduğu sayılarla 24'üncü dakikada farkı 16 sayıya (48-32) kadar çıkardı. Çeyreğin sonlarına doğru iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynayan Fenerbahçe Doğuş, Datome'nin attığı 3 sayılık basketle final periyoduna 60-48 önde giren taraf oldu.

Son çeyreğin ilk dakikalarında  oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe Doğuş, Datome'nin basketleriyle 34'üncü dakikayı 65-51 önde geçti. Mola dönüşünde Banvit'in farkı kapatma çabalarına izin vermeyen Fenerbahçe Doğuş, hücumdaki etkinliğini skora da yansıttı ve karşılaşmadan 75-64'lük skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmayı 14 sayı ve 5 ribaunda tamamlayan Fenerbahçe Doğuş oyuncusu Luigi Datome, maçın en değerli oyuncusu seçildi. Datome, ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan'ın elinden aldı.

Fenerbahçe Doğuş’a şampiyonluk kupası ve madalyalarını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. (ANKARA/DHA)