Barcelona'da referandum istifası: Oynamamalıydık

Katalan bağımsızlık referandumunun gerilimi ünlü futbol kulübü Barcelona'nın yönetimine taşındı. Asbaşkan Carles Villarubi ve yönetim kurulu üyesi Jordi Mones, seçim günü maç oynanması nedeniyle istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da dün düzenlenen bağımsızlık referandumu sonrası yaşananlar sonrasında dünyaca ünlü futbol takımı Barcelona yönetimi de karıştı. Öte yandan kulüp salı günü düzenlenecek genel greve katılım kararı aldı.

İspanyolca Konuşan Dünyada Geçen Hafta: İspanya AB üyesiyse Türkiye neden değil?İspanyolca Konuşan Dünyada Geçen Hafta: İspanya AB üyesiyse Türkiye neden değil?

Barcelona'nın pazar günü Kanarya Adaları temsilcisi Las Palmas'la oynanacak maçın ertelenmesini talep etmesi üzerine federasyon talebi reddetti. Kararın ardından kulüp yönetimi içinde de maça çıkmamayı isteyenler oldu. En nihayetinde Katalan temsilcisi kulübün maça çıkma kararı almasından sonra Asbaşkan Carles Villarubi ve yönetim kurulu üyesi Jordi Mones, maçın oynanması kararına tepki olarak istifa etti.

'ÇOĞULCU BİR KULÜPTE NORMAL'

Kulübün başkanı istifalarla ilgili "Kolay bir karar değil ancak herkesin fikri kendine. Bunu konuşacak zamanımız olacak ve çoğulcu bir kulüpte böyle farklılıkların olması normal" ifadelerini kullandı.

Las Palmas'ın tartışma yaratan forması

İspaya Başbakanı Mariano Rajoy'un partisi Partido Popular'ın (PP) güçlü olduğu Kanarya Adaları temsilcisi Las Palmas'ın, Barcelona maçına özel İspanyol bayrağı işlemeli formayla sahaya çıkmış olması tepki topladı. Seyircisiz oynanan maçı Barcelona 3-0 kazandı.

GREV KARARI

Salı günü Madrid yönetiminin referanduma yönelik baskılarını protesto etmek üzere düzenlenecek greve Barcelona da katılım kararı aldı. El Plural'da yer alan habere göre kulüp, "Barcelona Futbol Kulübü, Demokrasi Masası tarafından alınan genel grev kararına uyuyor. Kulüp yarın kapalı kalacaktır" açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)

Barcelona referandumdan sonra ligde kalacak mı?Barcelona referandumdan sonra ligde kalacak mı?

Barcelona Las Palmas maçı seyircisiz oynandıBarcelona Las Palmas maçı seyircisiz oynandı

Katalonya'da bağımsızlık oyları, 'bağımsızlıkçıları' geçtiKatalonya'da bağımsızlık oyları, 'bağımsızlıkçıları' geçti

Katalan sol parti CUP: Bu saldırıları Franco'culardan biliyoruzKatalan sol parti CUP: Bu saldırıları Franco'culardan biliyoruz

Katalan lider: İspanyol polisi Katalonya'dan çıksınKatalan lider: İspanyol polisi Katalonya'dan çıksın