Fikret Orman: Cem Satman'ı takip edeceğiz, gözüm üstünde

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe maçının yardımcı hakemi Cem Satman'ı eleştirdi. Orman,"Cem Satman'ı takip edeceğiz artık. Tüm problemli olayların içerisinde var. Gözüm üstünde" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TEMSA ile yapılan sponsorluk anlaşmasının imza töreninde konuştu. Sponsorluk anlaşmasından memnun olduklarını söyledi. TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik'in "Basketbolda da sponsorunuz olmak istiyoruz" sözleri üzerine Orman, "Müthiş. Ufuk hoca çok sevinecek. Ama onun ayakları biraz uzun" dedi.

"Otobüslere hiç bindiniz mi? Konforu nasıl?" sorusu üzerine Fikret Orman, "Şenol hoca izin vermiyor ki binelim. Biz takımın işine, alanlarına çok girmemeye çalışıyoruz" yanıtını verdi.

'FUTBOLU ANTİPATİK BİR HALE GETİRİRSENİZ, SEYİRCİ GELMEZ'

Fenerbahçe derbisinde "Ölüm kalım maçı ortamı" yaratıldığını savunan Orman, "Hafta sonu oynanan derbide ise tam bunun zıttı bir ortam vardı. Gergin bir ortamın içinde oynanan bir maçı baştan sona seyrettik. Bu ne beni, ne Beşiktaşlıları, ne Fenerbahçelileri memnun etti. Futbolun güzellikleri olduğu zaman buraya insanlar geliyor. Futbolu antipatik hale getirirseniz seyirci gelmez. Beşiktaş bunu kırdı" diye konuştu.

'ATATÜRK'ÜN SÖZÜ, SADECE SPORCULAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİL'

Türkiye'de takımların oyuncu pazarlamada sıkıntı çektiğini belirten Orman, "Bizde marka değerini azaltmak için bir yarış var. Maç sonu demeçler, soyunma odasındaki olaylar. Bunlar İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da olabilir mi? Sporcularla alakalı bir başka yöneticinin demeç vermesi. Atatürk diyor ki, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.' Bu sadece sporcular için değil, yöneticiler için de geçerli" ifadelerini kullandı.

'TFF BU KİŞİLERİ MEN ETSİN'

Maçlarda, kulüp yöneticilerine küfür edildiğini söyleyen Fikret Orman, "Bu mu Türk futbolunu yukarı çıkaracak? 70 yaşını geçmiş insanlara yakışan şeyler mi? Bir oyuncumun bel altına girmek doğru bir şey mi? Bundan ne kazanç sağlayacak? Hatıralarda ne kalıyor, hakem hataları, bu olaylar. Böyle geldi, böyle gitmesin. Hak mahrumiyeti veriliyor, neye yarıyor? TFF men etsin bu kişileri. Devlet statları yaptı, en uygun vergi oranları Türkiye'de. Bunları yukarı çekmek spor adamlarının işi" dedi.

'GÖZÜM CEM SATMAN'IN ÜZERİNDE'

Fenerbahçe maçının hakemleriyle ilgili konuşan Orman, şunlar söyledi:

"Ali Palabıyık ve Cem Satman açısından olaya bakıldığında, herkes maçı seyrettiğinde bunlar görüyor. Palabıyık gibi genç hakemlerin kazanılmaya çalışılmasını destekliyorum. Bizim maçımızda bile hata yapsa bu insanları kazanma taraftarıyım. Fakat Karabük maçında, yine Ali Palabıyık ve Cem Satman vardı. Golümüz verilmedi. Ali Palabıyık, FIFA kokartlı bir hakem. Sezon başında baskılı bir maçı iyi yönetmişti. Ama böyle tansiyonu yüksek maçlarda bu gibi hakemleri kazanmak için kullanırsak, daha çok kaybederiz. Bundan kulüpler zararlı çıkıyor. Cem Satman'ı takip edeceğiz artık. Tüm problemli olayların içerisinde var. Gözüm üstünde."

'O KIRMIZI KART QUARESMA'YA YAKIŞMADI'

Derbide kendilerinin hataları olduğunu belirten Fikret Orman, "Quaresma gibi Avrupa kupası kaldırmış bir oyuncu, o kırmızı kart yakışmadı ona. Hatta belki ilk pozisyonda bile kırmızı kart verebilirdi" dedi.

'ŞENOL HOCAYLA DİYALOGLARIMIZ AYRI BİR SEVİYEDE'

Oyuncularla özel bir görüşme yapıp yapmadığı ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Orman, "Oyuncularla çok fazla görüşmedim. Nasılsın, iyi misin tarzı konuşmalar yaptım. Dusko ve Fabri'ye yorgun musunuz diye sordum. Hocayla konuştum. Şenol hocayla diyaloglarımız ayrı bir seviyede" yanıtını verdi.

'DÜNYA KULÜBÜ OLMAK İSTİYORUZ'

100 milyonun üstünde bir taraftar kitlesine ulaşmak istediklerini söyleyen Fikret Orman, "Biz bir dünya kulübü olmak istiyoruz. Takımımız da kazandığı skorlarla buna destek oluyor. Dünya nüfusunun yüzde 62-63'ü Asya'da yaşıyor. Bunun içerisinde de 1.8 milyar Müslüman nüfusu var. Hristiyan nüfusundan birisinin Real Madrid, Manchester United, Chelsea, Bayern Münih gibi takımlar varken bizi seçmesine ne sebep olabilir? Başarılar. Bu 'Müslüman takımı' deyimini başka yerlere çekmek çok ayıp. Onu ideolojiye çekmek olmaz" diyerek sözlerini noktaladı. (İSTANBUL/DHA)