Trump bu kez sporcularla kavga etti

Trump'ın futbolcu ve basketbolcularla kavgası devam ediyor. Trump Lebron Janes ve Kobe Bryant'ın tepkilerine sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD devlet başkanı Donald Trump veülkenin  spor camiası arasındaki polemik giderek büyüyor. Donald Trump önce milli marş sırasında ayağa kalkmayan iki futbol oyuncusuna 'o.ç' diyerek takımlarından atılmalarını veya uzaklaştırılmasını istedi. Sonra NBA şampiyonu Golden State Warriors'a yönelik Beyaz Saray davetini iptal etti. Trump daha sonra attığı tweette ise taraftarlara çağrı yaparak NFL oyunlarını boykot etmelerini istedi.

Her şey Trump'ın Alabama'da Ulusal Futbol Federasyonu'nu (NFL) eleştirdiği konuşmasıyla başladı. Seattle Seahawks ve  Fransisco 49'ers arsındaki futbol maçında iki Seahawks oyuncusu polisin siyahlara yönelik şiddetini protesto etmek için milli marş okunurken ayağa kalkmadılar. Donald Trump ise Alabama'da yaptığı ara seçim konuşmasında bu o.ç'ler takımdan atılmalı dedi. NFL genel müdürü   Roger Goodell  "federasyon ve bünyesindeki oyuncuları ülkedeki birlik duygusunun yaratılması için ellerinden geleni yapmaktadır. bunun en iyi örneği de kulüp oyuncularımızın geçen ay yaşadığımız afetlerde gösterdiği olağanüstü  davranışlardı Böylesi bölücü yorumlar hem NFL'ye hem de oyunculara büyük saygısızlığı ortaya koymaktadır" dedi. NFL Oyuncuları Birliği yönetim kurulu başkanı De Maurice Smith, ise oyuncularının anayasal yurttaşlık haklarını korumaktan asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

'DAVET İPTAL EDİLMİŞTİR'

Donal Trump bu olaydan sonra NBA Basketbol  Ligi'nde geçen sene şampiyon olan Golden State Warriors oyuncusu Stephen Curry'le polemiğe girdi. Curry'nin geleneksel Beyaz Saray ziyaretine gitmek istemediğini söylemesi üzerine tweet atan Donald Trump, "Şampiyon takımlar için Beyaz Saray'a gelmek büyük onurdur. Stephen Curry'nin tereddütleri varmış, davet iptal edilmiştir" dedi. Trump'a en sert tepki ise ezeli rakibi ve bu yılın şampiyonu Cleveland Cavaliers oyuncusu Lebron James 'den geldi. James "Seni serseri, Stephen Curry zaten gelmeyeceğini söylemişti. Yani ortada davet falan yok. Beyaz Saray'a ziyaret etmek sen oraya gelene kadar bir onurdu" mesajını paylaştı. Los Angles'ın eski yıldızı Kobe Bryant ise Nifak ve nefret sözlerinin sahibi olan bir insan ABD'yi tekrar büyük yapamaz dedi. Trump'ın seçim sloganı "ABD'yi tekrar büyük yapın"dı.