Galatasaray: 2 - Kasımpaşa: 0

Galatasaray, Kasımpaşa'yı Gomis'in attığı 2 golle mağlup etti. Puanın 13'e yükselten Galatasaray, liderliğini sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig 5'inc, hafta maçında Galatasaray, Kasımpaşa'yı konuk etti. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetti.

44'üncü dakikada, Belhanda'nın ara pasında topla buluşan Bafetimbi Gomis, önce topu kaleciden kurtardı, daha sonra meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0.

79'uncu dakikada Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Belhanda'nın ortasında Serdar Aziz topu kafayla indirdi, Gomis düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 13'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Kasımpaşa ise 7 puanda kaldı.

LATOVLEVICI İLK KEZ SAHADA

Galatasaray'ın Kardemir Karabükspor'dan kadrosuna kattığı Iasmin Latovlevici, sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıktı. Rumen oyuncu, ilk 4 haftada sol bek bölgesinde forma giyen Martin Linnes'in sakatlığından dolayı forma giyememesinden ötürü, sol bek bölgesinde görev yaptı. Latovlevici, burnundaki sakatlığından ötürü maske ile sahaya çıktı.

GALATASARAY'IN İLK 11'İNDE TEK DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, ilk 4 haftada 10 puan toplayan takımında tek değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Martin Linnes'in yerine yeni transfer Iasmin Latovlevici ilk 11'de forma giyerken, Hırvat teknik adam, bu bölge dışında değişikliğe gitmedi.

METİN OKTAY UNUTULMADI

Galatasaray taraftarları, Sarı kırmızılı takımın ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Metin Oktay'ı, vefat tarihi olan 13 Eylül sonrasındaki ilk iç saha maçında andı. Tüm tribünlerde Metin Oktay'ın sözlerinin ve fotoğraflarının bulunduğu pankartlar asıldı.

VEYSEL SARI İLE TUDOR ARASINDA GERGİNLİK

Mücadelenin 9'uncu dakikasında Veysel Sarı'nın sakatlanarak bir süre yerde yattı. Sarı için sedye çağrılırken, tecrübeli oyuncu sahayı terk etmedi. Daha sonra kenara ağır gelen Sarı, Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor ile tartıştı. Tudor, Veysel'e, "Hızlı hareket et" dedi.

MAÇI 41 BİN 680 KİŞİ İZLEDİ

Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı konuk ettiği mücadelede 41 bin 680 futbolsever tribündeki yerini aldı. Kasımpaşa tribününde az sayıda taraftar takımını desteklerken, Galatasaray taraftarları tribünlerde ufak boşluklar bıraktı.

Galatasaray'ın yeni transferi Sofiane Feghouli, 71'inci dakikada Tolga Ciğerci'nin yerine oyuna girdi. Bu değişiklikle birlikte Cezayirli oyuncu, Türk Telekom Stadyumu'nda ilk kez forma giymiş oldu.

SİNAN GÜMÜŞ'E ISLIKLANDI

Transfer döneminde sürekli olarak gitmek istediğini söyleyerek taraftarın tepkisini çeken Sinan Gümüş'e, Türk Telekom Stadyumu'nda da tepki sürdü. 83'üncü dakikada Garry Rodrigues'in yerine oyuna giren Sinan Gümüş, sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından ıslıklandı. Ayrıca 86'ncı dakikada Galatasaray'ın rakibini 4'e bir yakaladığı bir pozisyonu iyi değerlendiremeyen genç oyuncuya, bu pozisyon sonrasında da tepki sürdü. (İSTANBUL/DHA)