Trabzonspor: 3 - Gençlerbirliği: 1

Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor 1-0 geriye düştüğü maçta Gençlerbirliği'ni 3-1 yendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de bu hafta Trabzonspor kendi evinde Gençlerbirliği'ni 3-1 yendi. Ligin 4. haftasında, Ümit Özat'la yollarını ayıran ve teknik direktörlüğe Mesut Bakkal'ı getiren Gençlerbirliği, karşılaşmanın 6. dakikası oynanırken Ahmet İlhan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yeni transfer Jose Sosa'ya Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de görev verirken bordo-mavililer ikinci yarıda oldukça istekliydi. 53. dakikada, Abdulkadir Ömür'ün asisti ile gol atan Olcay Şahan sayesinde durumu eşitledi. Bu golden sonra Trabzonspor, 82'de oyuna dahil olan Rodallega'nın 2 dakika sonra bulduğu golle 2-1 öne geçti. 88. dakikada oyuna giren Onazi, 1 dakika sonra durumu 3-1'e getiren golü kaydetti. Oyuna yine ikinci yarıda dahil olan 18 yaşındaki Abdulkadir Ömür, Olcay Şahan'ın attığı golde asisti yapan isim oldu.

Ligde ilk 3 haftada 4 puan toplayan Karadeniz ekibi, milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın ardından yeni bir sayfa açtı ve puanını 7'ye yükseltti. Lige kötü bir başlangıç yapan Gençlerbirliği ise 1 puanda kaldı.