Cizrespor'un kurasını kim çekti?

3. Lig ekiplerinden Cizrespor adına, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur kura çekim törenine kulüpte hiç kimsenin tanımadığı bir kişi kura katıldı. Kulübün 2'nci Başkanı Maruf Sefinç, "Bu kişiyi tanımıyoruz. Durumu TFF'ye bildirdik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziraat Türkiye Kupası 3. turu için geçen hafta yapılan kura çekimine Süper Lig takımları ve 2. turda rakiplerini eleyen 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’den 92 takım katıldı. Ancak geçen hafta yapılan kura çekiminde daha önce hiç görülmeyen bir durumla karşılaşıldı. 3. Lig takımı Cizrespor'un yerine Cizrespor Kulübü yönetiminin hiç tanımadığı bir kişi kura çekimine katıldı. Cizrespor yönetimi ise duruma tepki göstererek kura çekimlerinin yenilenmesi için TFF'ye başvuracak. Cizrespor Kulübü 2'nci başkanı Maruf Sefinç konuyu federasyona bildirdiklerini fakat kendilerine herhangi bir cevap verilmediğini söyledi.

'GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ KİŞİLER BİZLERE SIRTINI DÖNDÜ...'

Cizrespor adına katılan kişi Cizrespor'u 1. Lig'in güçlü ekiplerinden Giresunspor'la eşleştiren kurayı çekti. Bu kişinin kim olduğunun bilinmemesinin kendileri açısından endişe yarattığını belirten Cizrepor Kulübü 2'nci Başkanı Maruf Sefinç ise, "Normal şartlarda girişte hangi kulübün adına katıldıklarına dair isimler yazdırılıyor. Ama baktığımız zaman girişte Cizrespor'un herhangi bir kaydının olmadığını gördük" diyor: "Eğer kura çekiminde kulüp yetkilisi kimse yoksa, federasyon yetkilisinden biri katılabilir. Bizim yerimize katılan bu kişiyi ise hiç kimse tanımıyor. Biz de federasyona böyle birinin kura çekimine katılıp katılmayacağını sorduk. Fakat görüştüğümüz kişiler sırtını döndü. Pazartesi günü gerekli hukuki yollara başvuruyoruz. Bizler kura çekiminin yeniden yapılmasını talep ediyoruz. Sonuçta ortada büyük bir haksızlık var."

'BİZDEN İZİNSİZ KURA ÇEKİMİNE KATILAMAZ'

"Neden kura çekimine kulüp olarak katılmadınız?" sorusuna ise Sefinç şöyle yanıt veriyor: "Biz kura çekimlerine zaten hiç katılmadık. Böyle yapınca şansımızın daha iyi gittiğine olan inanıyorduk. Federasyondan bir yetkili bizim adımıza katılıyordu. Ama bu sefer hiç kimsenin tanımadığı biri kura çekimine katılmış. Bu kişi kim olursa olsun neticede bizden izinsiz kura çekimine katılamaz."

Cumhuriyet gazetesi yazarı Arif Kızılyalın da olayı bugün yayınlanan köşesine taşıyarak kura çekimi için şunları yazdı: "Kulüp isimleri anons edildikçe, temsilciler geldi, kurayı çekti. Buraya kadar her şey yolunda gitti. Taa ki 3. Lig takımı Cizrespor’un adı yankılanana kadar. Orta boylu bir beyefendi geldi, selamını verdi, kurayı çekti ve takımının, 1. Lig’in güçlü ekibi Giresunspor’la eşleşmesine vesile oldu. Hiçbir yere imza atmadı, kimlik göstermedi, işin daha vahimi 'Dur arkadaş sen kimsin' diyen olmadı. Kura çekimi gemisine korsan yolcu binmişti sözün özü. Aile fotoğrafı çektirilip konuşmalar yapıldıktan sonra insanlar işlerine güçlerine döndüler. Ne var ki, kura çekimini TV’den izleyenler, ‘kim bu adam’ deyince Cizre’de kıyamet koptu. Çünkü, Cizrespor adına törene katılan kişiyi, kulübün yönetiminden tanıyan yoktu, bu kişinin Cizre ile bir bağlantısı bulunamadı; belki Cizre’nin haritadaki yerini bile bilmiyordu... Skandal üzerine Cizrespor yönetimi 2 kez toplandı. Bu süre içinde de TFF’den ne bir özür geldi, ne bir açıklama. Cizresporlular tam deklarasyon yayımlayacakken gizli bir el devreye girdi, 'Hatırlı abilerinizi üzmeyin' mesajı verildi güzide kulübümüze, olay da örtbas edildi..."

Etiketler kura Cizrespor şans