'Eto'o sorunu bir an önce çözülmeli'

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçı öncesinde açıklamalar yaptı. Çalımbay Eto'o ile ilgili yapılan açıklamaları 'talihsizlik' olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde oynanacak Galatasaray maçı öncesi bir basın toplantısı yaptı. Çalımbay, "Eto'o sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini" söyledi.

Yapılan bazı açıklamaların, Galatasaray maçı öncesine denk gelmesinin  üzücü olduğunu söyleyen Rıza Çalımbay, “Geçtiğimiz sezona baktığımızda, mükemmel bir sezon geçirdik ve ligi çok iyi bir yerde bitirdik. En son söyleyeceğimi baştan söyleyerek konuya başlamak istiyorum; ne olursa sıkıntılar da olsa bu takım ligi en iyi yerde bitirecek. Bu bir kere kesin. Buna yürekten inanıyorum ve bunu yapmak için ben ve ekibim elimizden geleni yapacağız. Bazı sıkıntılarımız var. Sorun, bugünün sorunları değil. Bu 3-4 haftadan beri devam eden ve hiçbir zaman da kamuoyuyla paylaşmadığımız bir sorun” dedi.

'BEN GELDİĞİMDE DE ETO'O PROBLEMİ VARDI LİG TEKRAR BAŞLADIĞINDA DA'

Göreve başladığında da Eto’o’yla ilgili sıkıntıların var olduğunu söyleyen Çalımbay, “Sıkıntılar, devre arası sorunlu bir biçimde hallolmuştu.  Eto'o kadro dışı kamıştı. Sonra yine lig başladı ve yine Eto’o’yla ilgili sıkıntılar ortaya çıktı. Bu durum takıma, yönetime hatta Eto’o’ya da zarar veriyor. Bunların bir an önce çözülmesi gerekiyor" diyerek Galatasaray maçından önce bu sorunlarla karşı karşıya kalmak istemediğini söyledi. Çalımbay, kendisinin sahanın dışındaki olaylarla uğraşmaması gerektiğini, ilgileneceği tek konunun yeşil saha olması gerektiğini vurgulayarak, "Eto’o bizim takım kaptanımız. Kendisiyle geçen sezondan beri çalışıyoruz. Çok memnunuz, antrenmanlarını gayet iyi yapıyor ve maçlarında da gayet iyi oynuyor. Ama kafasında sorularla maç oynayan takım kaptanının bize faydası olmaz. Bizim ona ve tüm oyunculara ihtiyacımız var. Bunun için de bu olayın bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu sorunları 2 gün içinde çözemezsek, bu lig boyunca devam edecek. Eto’o’nun da duyarlı olacağına ve konunun tatlıya bağlanacağını inanıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)