Ukrayna: 2 - Türkiye: 0

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Ukrayna'ya 2-0 mağlup oldu. Türkiye'nin yeni teknik direktörü Lucescu, ilk maçına çıktı. Maçı değerlendiren Duvar yazarı Volkan Ağır, "Rusya'daki Dünya Kupası'nı evden izler bu milli takım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu maçında Ukrayna, Türkiye'yi konuk etti. Teknik direktör Mircea Lucescu, Türkiye ile ilk resmi maçına çıktı.

18'inci dakikada Ukrayna'yı öne geçiren Andriy Yarmolenko, 42'inci dakikada farkı ikiye çıkardı.

Maçtaki tek sarı kartı ise 71'inci dakikada Ukrayna'dan Artem Biesiedin gördü.

Maçı değerlendiren Duvar yazarı Volkan Ağır, formda olan oyuncuların kadroya alınmadığını belirtti. Ağır'ın değerlendirmeleri şöyle

Bu sefer de evdeyiz

"Bir yanda basketbol maçı açık, diğer yanda futbol maçı. Net bir spor akşamı. Basketbolcular nefis oynuyor da, futbolcular da pek bir iş yok. Maça çıkan ilk 11 hayli tartışmalı. Maç öncesi Lucescu'nun takımında forma giyen ve formda olan oyunculara forma şansı vereceği yazılmaktaydı. Kadroya bakıyoruz, Isla'nın kestiği Şener, son dönemlerde artık ben stoper değilim diye bağıran stoperde Mehmet Topal, bu seviyede nasıl futbol oynadığı belli olmayan Ozan Tufan, her zaman tartışmalı olan İsmail, performansı düşüşte olan Volkan Babacan, henüz Roma'da ilk 11 şansı bulamamış olan Cengiz... Sözün özü son dönemde forma giyip formda olan isimler yoktu sahada. Birbirini tamamlayacak oyuncular da, oyun düzeni de yoktu. Dortmund'da kaptanlığa yükselen Nuri ve yine Dortmund'a transferini 6 ay önceden yapan Ömer Toprak, yaz boyunca devlerin peşinden koştuğu, bir başka Dortmund'lu Emre Mor yedek.

Lucescu'yu biliriz. Biraz geride bekler, topla az oynar, kontraya çıkar, tek atar üç alır. Maçın ilk 15 dakikası bir tek akıllı hareket ya da art arda 3 pas görmedik. Rakibe toplu halde baskı yapan bir takım yoktu. Maç deplasmanda diye mi bilemedim ama takımda bir coşku eksikliği vardı. Milli takıma bakınca görünen şey müthiş bir kopukluk, müthiş bir takım olamamışlık. 90 dakika boyunca da bunu seyrettik. Yardımlaşma yok, organizasyon yok... Açıkçası bu maçta sahada olanlara dair pek fazla da yorumum yok. Maçın 80. dakikalarında Türkiye'den 2 farklı futbolcunun 2 farklı topu eline alıp iki farklı alandan topu taç atışıyla oyuna sokmaları her şeyin özeti. Ortada böyle bir kopukluk var. Yenilen gollerin hakem hatasıyla gelmiş olmasına karşın maçın 2-0 bitmeyeceğinin garantisini veremeyen bir kopukluk bu.

Türkiye Milli Takımı'nın formasını giyen Dortmund'un kaptanı, stoperi ve geçen seneki parlayan yeteneği kulübede otururken maçın gollerini Ukrayna forması giyen Dortmund'un yeni transferi Yarmolenko'nun atmış olması iki teknik kulübenin elindekine verdiği değeri ve kulübelerin elindekini kullanma becerisini gösteriyor. Şimdiden söyleyeyim 2 gün sonra Hırvatistan'la oynanacak maçta en az 3 yer, Rusya'daki Dünya Kupası'nı evden izler bu milli takım."  (HABER MERKEZİ)