EuroBasket 2017'de ilk gün tamamlandı

Türkiye'nin de ev sahipleri arasında yer aldığı EuroBasket 2017 başladı. Açılış maçında Polonya ile karşılaşan Slovenya, ilk galibiyetini kazandı. SSCB ise turnuvayı en çok kazanan takım unvanını hala elinde tutuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket), bugün oynanan maçlarla başladı. Turnuvanın ilk maçında Slovenya, Polonya'yı 90-81 mağlup etti.

EuroBasket 2017 başladı. 24 takımın katıldığı turnuva Türkiye, Finlandiya, Romanya ve İsrail'in ev sahipliğinde yapılıyor. A Grubu maçları Helsinki'de, B Grubu maçları Tel Aviv'de, C Grubu maçları Cluj-Napoca ve D Grubu maçları İstanbul'da oynanacak.

Gruplarda ilk 4 sırada yer alan takımlar bir üst tura yükselecek.

EN ÇOK ŞAMPİYONLUK SSCB'DE 

İlk kez 1935'te düzenlenen turnayı en çok kazanan ülke unvanı hala Sovyetler Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) elinde bulunuyor. 1991'de dağılan SSCB, kupayı 14 kez kazandı.

İkinci sırada da bugün var olmayan bir ülke yer alıyor. Yugoslavya 8 kez Avrupa şampiyonu oldu. Yugoslavya'yı 3'er kupayla Litvanya ve İspanya ile 2'şer şampiyonlukla İtalya ve Yunanistan izliyor.

Son yıllarda ise İspanya, başarılı bir grafik çiziyor. Son 4 turnuvanın 3'ünü İspanya kazandı.

TÜRKİYE'NİN İLK MAÇI YARIN

D Grubu'nda yer alan Türkiye; Belçika, Büyük Britanya, Sırbistan, Letonya ve Rusya ile mücadele edecek. Türkiye, ilk maçında Rusya ile karşılaşacak. Ülker Sports Arena oynanacak maç saat 21.00'de başlayacak.

İLK GÜNÜN SONUÇLARI

Turnuvanın ilk maçı A Grubu'nda yer Slovenya ve Polonya arasında oynandı. Karşılaşma Slovenya'nın 90-81 üstülüğü ile sonlandı. Yunanistan ise İzlanda'yı 29 sayı farkla mağlup etti. Günün programı ve alınan sonuçlar şöyle:

A GRUBU

- Slovenya: 91 - Polonya: 80

- İzlanda: 61 - Yunanistan: 90

- Fransa: 84 - Finlandiya: 86

B GRUBU

- Almanya: 75 - Ukrayna: 63

- Litvanya: 77 - Gürcistan: 79

- İtalya: 69 - İsrail: 48