Hasselbaink'in Galatasaray selfie'sine taraftar tepkisi

Ünlü futbolcu Jimmy Floyd Hasselbaink Galatasaray-Sivasspor maçına gidip çektiği selfie'yi sosyal medyada paylaşınca geçmişte formasını giydiği Leeds United taraftarlarından tepki gördü...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray-Sivasspor maçını stadyumda izlemeye gelen Hollandalı golcü Jimmy Floyd Hasselbaink Leeds United taraftarından büyük tepki topladı.

Bir zamanların en iyi golcülerinden olan Hasselbaink Galatasaray-Sivasspor maçından yaptığı paylaşımla bir anda Leeds United taraftarlarının hedefi oldu. TT Arena’da maçı seyreden Hasselbaink, Twitter’dan stadyumda çektiği  selfie’sini paylaşıp altına  ‘İnanılmaz bir atmosfer’ yazınca Leeds United taraftarları paylaşıma tepki yağdırdı. Sözcü'nün haberine göre bu kızgınlığın sebebi Leeds United’lıların, iki taraftarlarının İstanbul’da bıçaklanarak öldürülmesini asla unutmadıkları ve bu olaydan kulübü sorumlu tutmaları olduğu anlaşıldı.

LEEDS TARAFTARI 1999'U UNUTMADI

Hasselbaink Temmuz 1997’de Boavista’dan Leeds United’a transfer olmuş ve 1999’da Atletico Madrid’e gidene kadar da Leeds forması giymişti. Ertesi yıl Hasselbaink’sız Leeds United UEFA Kupası’nda yarı finale yükselmiş ve Galatasaray’la eşleşmişti. İlk maç için İstanbul’a gelen iki Leeds United taraftarı bıçaklanarak öldürülmüştü.

Galatasaray iki maç sonunda turu geçen isim olmuş finalde de Arsenal’i devirerek UEFA Kupası’nı kazanmıştı. Ancak Leeds’liler iki taraftarı Christopher John Loftus ve Kevin Spelight’ın öldürülmesini asla unutmadı.

Eski oyuncuları Hasselbaink’ın Galatasaray maçına gitmesi de bu yüzden Leeds destekçilerinin tepkisine neden oldu. Hasselbaink’ı Twitter’da takibi bir bir bırakmaya başlayan taraftarlar, attıkları tweet’lerle de tepkilerini dile getirdi.

SNEIJDER VE KEWELL DA TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Daha önce de Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, bıçak firmasının reklamını yaptığı bir tweet atmıştı. Başarılı oyuncu tweet’te “Sonunda Galatasaray bıçak setim satışa hazır ve her yere teslim edilebilir” ifadelerini kullanmıştı. Sneijder’in bu tweet’i İngiliz taraftarların büyük tepkisini çekti. Sneijder’in tweet’i attığı gün aynı zamanda Taksim’de iki Leeds United taraftarının öldürülmesi olayının yıldönümüydü. Bunu sonradan fark eden Sneijder, tweet’i hesabından kaldırdı.

Sneijder, bu tweet’i BBC’de haber olunca “Gerçekten çok üzgünüm. Bundan haberim yoktu. Ürünü kaldırıyoruz.” açıklamasında bulundu. Leeds’in eski oyuncularından Harry Kewell da Liverpool’dan ayrılıp Galatasaray’a transfer olunca Leeds United taraftarlarından tepki görmüştü.