TFF: Yöneticiler hakkında soruşturma açıldı

TFF, down sendromlu çocukların, Galatasaray maçına alınmaması nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, ilgili yöneticiler hakkında soruşturma açıldığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Demir Grup Sivasspor maçına davet edilen down sendromlu çocukların, stada alınmaması hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, sorumlu yöneticiler hakkında soruşturma açıldığı belirtilirken, çocukların Türkiye A Milli Takım maçına davet edildikleri kaydedildi.

TFF'nin açıklaması şu şekilde:

"Dün oynanan Galatasaray - Demir Grup Sivasspor maçı öncesi Avrasya Özel Çocuklar Derneği'nde eğitim gören çocuklarımızın maça girişleri ile ilgili yaşanan sorun hakkında Yönetim Kurulumuzun haberdar olmasının hemen ardından Galatasaray Spor Kulübü'ndeki yöneticiler ve Passolig yetkilileri ile görüşülerek çocuklarımızın maça girişleri için gerekenler yapılmıştır. Ancak maça az bir süre kaldığından dolayı Avrasya Özel Çocuklar Derneği tarafından katılım sağlanamamıştır. TFF olarak yaşanan aksaklık ile ilgisi olan profesyonel yöneticiler hakkında soruşturma açılmıştır.

Ayrıca bu sabah Avrasya Özel Çocuklar Derneği ile görüşülerek eğitim gören çocuklarımız Riva'daki A Milli Takım antrenmanına ve Eskişehir'de Hırvatistan ile oynanacak Dünya Kupası grup eleme maçına davet edilmişlerdir. Buna göre; Ay-Yıldızlı takımın 29 Ağustos Salı günü Riva TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde saat 18.45'te yapacağı antrenmanın özel konukları olacak çocuklarımız, 5 Eylül'de Eskişehir Yeni Stadyumu'ndaki Hırvatistan müsabakasını da Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuğu olarak tribünden izleyebileceklerdir."

NE OLMUŞTU?

Galatasaray, dün oynanan Demir Grup Sivasspor maçına, Avrasya Özel Çocuklar Derneği'nde eğitim gören down sendromlu çocukları davet etmişti. Çocukların futbolcularla beraber seremoniye çıkması planlanıyordu. Maç günü TFF'den Galatasaray'a gönderilen bildirimde, çocuklar ve refakatçilerinin Passolig kartları olmadığı için stada giremeyecekleri belirtildi. Bu nedenle maça gitmeye hazırlanan down sendromlu çocuklar, evlerine dönmek zorunda kaldı. (İSTANBUL/DHA)

Down sendromlu çocuklara Passolig engeliDown sendromlu çocuklara Passolig engeli