Down sendromlu çocuklara Passolig engeli

Galatasaray'ın Sivasspor maçına davet ettiği down sendromlu çocukların maça alınmadığı iddia edildi. TFF'nin Passolig kartları olmadığı gerekçesiyle, çocuklara izin vermediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Galatasaray - Sivasspor maçına davet edilen down sendromlu çocuklar ve refakatçiler, Passolig kartları olmadığı gerekçesiyle stada alınmadı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kararı nedeniyle çocuklar ve aileleri stada gitmedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Galatasaray, Avrasya Özel Çocuklar Derneği'nde eğitim gören down sendromlu çocuklar ve ailelerini Sivasspor maçına davet etti.

Daveti kabul eden dernek çocuklar ve aileler için hazırlık yaptı, araç ayarlandı. İddiaya göre, bugün saat 16.30'da TFF'den Galatasaray'a gönderilen yanıtta, çocukların Passolig kartı olmadığı için izin verilemeyeceği bildirildi.

Galatasaray yönetimi çocuklara sürpriz olarak seramoniye de çıkarmayı planlamıştı. Galatasaray TV'de de bir konuşma yapılacaktı. TFF'nin kararı sonrası çocuklar ve aileleri stada gitmedi. Aileler, çocukların çok üzüldüğünü belirterek duruma tepki gösterdi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Yaşananların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı devreye girdi. Aileler evlerine gittiği için çocukların bugünkü maça yetişmesinin zor olduğu belirtiliyor. Çocukların başka bir maçta ağırlanması planlanıyor.

Dernek yetkilileri ise Galatasaray'ın elinden geleni yaptığını söyledi.