'Kral' iki golle döndü

Trabzonspor, ligin açılış haftasında Atiker Konyaspor'u 5 yıl aradan sonra geri dönen Burak Yılmaz'ın golleriyle yendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in açılış haftasında Atiker Konyaspor'u ağırlayan Trabzonspor, rakibini 2-1'lik skorla yenerek sezonu galibiyetle açtı.

Trabzonspor'da yeni sezon öncesi kadroya katılan 4 futbolcudan 3'ü ilk 11'de görev yaptı. Teknik direktör Ersun Yanal, İspanya'nın Celta Vigo takımından kadroya katılan Theo Bongonda, Milan'dan alınan Juraj Kucka ve Çin'in Beijing Guoan takımından kadroya dahil edilen Burak Yılmaz'ı ilk 11'de görevlendirdi.

Trabzonspor'da İngiltere Championship ekiplerinden Birmingham'a transferi gündeme gelen Nijeryalı oyuncu Ogenyi Onazi ile sakatlığı bulunan Medjani ile Castillo ve cezalı olan Onur Kıvrak da kadroda yer almadı.

1919 GÜN SONRA İLK GOL

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça tempolu bir şekilde geçerken, Atiker Konyaspor henüz 3. dakikada Fofana'nın golüyle 1-0 öne geçti. Trabzonspor'un bu gole yanıtı ise gecikmedi. 10. dakikada sahneye çıkan Burak Yılmaz, şık bir kafa golüyle skora dengeyi getirdi.

Bu gol, Burak Yılmaz'ın 1919 gün sonra Trabzonspor formasıyla attığı ilk gol oldu. Golcü oyuncu, 90+2'de bir kez daha sahneye çıkarak takımına üç puanı getiren golü kaydetti: 2-1. Bu arada maçta Durica'nın sert müdahalesi ile yerde kalan Traere'nin ayak bileği kırıldı.

Trabzonspor ligin ikinci haftasında Fenerbahçe'ye konuk olacak.