Göztepe: 2 - Fenerbahçe: 2

Ligin ilk hafta mücadelesinde Göztepe ile Fenerbahçe, İzmir'de oynana maçta 2-2'lik eşitlikle sahadan ayrıldı. Maç, Göztepe'nin cezası nedeniyle ev sahibi taraftarlara kapalıydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in ilk hafta mücadelesinde ligin yeni ekiplerinden Göztepe ile Fenerbahçe, İzmir Bornova Stadı'nda karşı karşıya geldi. Göztepe'nin cezası nedeniyle sadece deplasman tribününde Fenerbahçe taraftarları maçı izleyebildi. Karşılaşma, 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe, Alper Potuk'un attığı golle 5'inci dakikada 1-0 öne geçti. Göztepe, bu gole 3 dakika sonra Andre Castro ile yanıt verdi: 1-1. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya iyi başlayan Göztepe, Oscar Scarione'nin attığı golle 2-1 öne geçti. Ancak Fenerbahçe maçı bırakmadı ve kısa süre sonra, 64. Martin Skrtel'le eşitliği yakaladı. Maçta başka gol olmayınca iki ekip de 1'er puanla sezona başlamış oldu.

İki ekip daha önce 50 kez karşı karşıya gelirken, bu maçların 22'sini Fenerbahçe, 9'unu Göztepe kazandı, 19 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da sarı-lacivertli ekibin 76-35 üstünlüğü bulunuyor.

Göztepe ile Fenerbahçe, ligde en son 2002-2003 sezonunda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe'nin sahasında oynanan maç 0-0 sona ererken, İzmir'de oynanan maç 1-1 eşitlikle sona ermişti. (HABER MERKEZİ)