'Beşiktaş taraftarı Gezi'den beri sakıncalı piyade'

Beşiktaş-Konyaspor maçında çıkan olayların ardından yaşananları Çarşı grubunun önde gelen isimlerinden Ayhan Güner’le konuştuk. Gezi’den bu yana Beşiktaş’ın ve Çarşı’nın “sakıncalı piyade” muamelesi gördüğünü söyleyen Güner, yarın seyircisiz oynanacak Antalyaspor maçı için taraftarın stat çevresinde buluşacağını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Konyaspor ile oynanan Turkcell Süper Kupa finalinde çıkan olayların ardından bir maç seyircisiz oynama cezası verilen Beşiktaş, sezonun ilk maçına 13 Ağustos Pazar (yarın) günü çıkacak. Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı, sosyal medya üzerinden, seyircisiz oynanacak maçta takımı yalnız bırakmamak için 200 bin taraftarı stat çevresinde toplanmaya çağırıyor.

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın önde gelen isimlerinden “Ankaralı Ayhan” lakaplı Ayhan Güner, Beşiktaş’ın Spor Toto Süper Lig’in ilk karşılaşması öncesinde yaşananları değerlendirdi.

'1903 KİŞİ DE OLSA STADIN ÇEVRESİNDE OLACAĞIZ'

Çarşı yaptığı çağrıda, “Kartlarını sezonun başında açan federasyona açık çek! Beşiktaşımızın maçını ya statta 40 bin kişi izleriz ya da stat çevresinde 200 bin kişi. Sen düşün Eyy Federasyon!” dedi. 200 bin kişi toplanabilecek mi İnönü’nün (Vodafone Park) çevresinde?

1903 kişi de olsa orada olacağız. Futbol Federasyonu’nun verdiği o ceza kâğıt üzerinde kalır. Biz zaten stadın çevresinde yaşıyoruz ve orada olacağız. Çok sevdiğimiz Beşiktaş’ın hep yanındaydık, yine yanında, stadın çevresinde olacağız.

çarşı-7

Sezon başlamadan neler oldu böyle?

Samsun’da, statta Konyaspor’un şampiyonluğu hazırlanmış gibiydi. Birçok şey karanlık. Ülkelerin futbol federasyonları özerktir, kimse karışamaz. Ancak gördüğünüz gibi öyle değil. Kulüpleri ve Federasyonu biat eden insanlar yönetiyor. En popüler spor futbol değil de tenis olsaydı aynı kadro bu kez Tenis Federasyonu yönetiminde olurdu. Keşke futbolu sevseler de orada olsalar ama taraftardan başka kimse takımı önemsemiyor.

'DEVLET ÇARŞI’DAN ÖZÜR DİLEMELİ'

Siz de Gezi sürecinde yargılandınız. Gezi’den bu yana Beşiktaş’ın, Çarşı’nın özellikle hedef alındığı yorumu doğru mu?

Fotoğraf: Adem Erkoçak Fotoğraf: Adem Erkoçak

Gezi’den dolayı, o gün bugündür, BJK taraftarı, Çarşı ‘sakıncalı piyade’dir. Oysa Çarşı mahkemelerde beraat etmiştir. Aslında devlet Çarşı’dan özür dilemeli. O günlerde anlaşmalı iki grup vardı. Belki bütün o yaşananları bugün mücadele ettikleri kişiler yaptı ama Çarşı’dan özür dilenmeli. Çarşı’yı sevmeyen yoktur. Duyarlılıklarımız, yaptığımız sosyal içerikli kampanyalar, köy okullarına yardım… Bütün bunlara rağmen Beşiktaş ve Çarşı ‘sakıncalı tribün’ olarak görülüyorsa buna futbol denmez. Türkiye’de futbol 10 aydır rafa kalkmış durumda ne yazık ki.

NURİYE-SEMİH PANKARTI: İKİ ÖĞRETMENİMİZİN MASUMANE EYLEMİ

Beşiktaş-Konyaspor maçında “Nuriye Semih Yaşasın” pankartı açan kişiler hakkında “terör örgütü propagandası” suçundan soruşturma başlatıldı. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, “Nuriye Semih Yaşasın” pankartıyla yeşil-siyahlı taraftarın tahrik edilmeye çalışıldığını öne sürmüştü. Neydi o pankartın mesajı?

“Nuriye ve Semih” deyince filanca örgüt, İzmir marşını söyleyince “PKK dışarı!” diyorlar. Bunu diyenler, IŞİD’in katlettiği insanlara saygı duruşunu bile bozanlar (10 Ekim 2015 Ankara Garı katliamının ardından Konya'da oynanan milli maçta yapılmak istenen saygı duruşundaki ıslıklama olayını hatırlatıyor). Son yıllarda iki kutup oluştu. Biri ne derse diğeri onu vatan hainliğiyle suçluyor. İzmir Marşı'nı tanıdığım tüm AK Partili, MHP’li, CHP’li arkadaşlarım söyler. Konyaspor Başkanı’nın son 20 günde yaptığı açıklamalar ortada ama nedense fatura Fikret Orman’a kesildi! İki öğretmenimiz masumane biçimde haklarını arıyorlar. Başka türlü düşünmeyi ayıp sayarım.