Sneijder: Dünya kupasında oynamak istiyorum

Wesley Sneijder Dünya Kupası'nda oynayabilmek için Fransa'yı tercih ettiği söyledi. Chedjou ise Sneijder'ın liderlik vasıflarını övdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Wesley Sneijder, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra neden Fransa'daki Nice takımını tercih ettiğini Hollanda'nın De Telegraaf gazetesine açıkladı. Sneijder, seneye Rusya'da yapılacak olan Dünya Kupası'nda oynayabilmek için Ortadoğu ve Çin ülkeleri yerine Nice'e gelmeyi tercih ettiğini söyledi.

Hollandalı futbolcu, transferinde Nice Teknik Direktörü Lucien Favre'ın önemli rol oynadığını dile getirdi.

İsviçreli çalıştırıcının kulübün sportif planı ve projelerini anlatmasının ardından Nice'e gelme kararı aldığını söyleyen Sneijder, rekabet seviyesi yüksek bir lig olması nedeniyle Fransa Ligi'ni tercih ettiğini ifade etti.

Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra kişisel antrenörü ile çalışmalarına devam ettiğini ve fiziki açıdan bir sorunu olmadığını dile getiren Sneijder, Galatasaray ve İstanbul'un hayatında önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. Hollandalı yıldız, kendini Türkiye'de hep güvende hissettiğini ve Galatasaray taraftarını unutmayacağını sözlerine ekledi.

'NEDEN GÖNDERİLDİ, KİMSE ANLAMADI'

Wesley Sneijder'la ilgili eski takım arkadaşı Aurelilen Chedjou'da açıklamalar. İstanbul Başakşehir'e transfer olmuş olan Chedjou L'eqipe gazetesine verdiği demeçte Sneijder'ın liderlik vasıflarına dikkat çekerek "Sözleşmesinin neden feshedildiğini kimse  anlamadı" dedi. Sneijder'ın kolektif oyundan uzak olduğuna dair yorumlara karşı çıkan Chedjou Sneijder'ın antrenmanlara herkesten önce geldiğini ve işler kötüye gittiğinde genç oyuncuları da motive ettiğini ifade etti.