Başakşehir'in rakibi Sevilla

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi play-off turunda İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Şampiyonlar Ligi'nde turun ilk maçları 15-16, rövanş mücadeleleri ise 22-23 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde yapıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu kura çekiminde rakipler belli oldu.

Club Brugge'u eleyerek play-off'a yükselen Medipol Başakşehir'in rakibi İspanyol Sevilla.

ŞAMPİYONLAR LİGİ EŞLEŞMELER

Karabağ - Kopenhag

Hapoel - Slavia Prag

Celtic - Astana

Olympiakos - Rijeka

Hapoel Beer Sheva - Maribor

Başakşehir - Sevilla

Young Boys - CSKA Moskva

Napoli - Nice

Hoffenheim - Liverpool

Sporting Lizbon - Steaua Bükreş

Şampiyonlar Ligi'nde turun ilk maçları 15-16, rövanş mücadeleleri ise 22-23 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde Vardar'la oynayacakFenerbahçe Avrupa Ligi'nde Vardar'la oynayacak

SEVİLLA LİGİ 4. SIRADA TAMAMLADI

Geçen sezon topladığı 72 puanla La Liga'yı 4. sırada tamamlayan Sevilla'nın güncel piyasa değeri 223 milyon Euro. Maçlarını 42 bin 174 kapasiteli Ramon Sanchez Pizjuan'da oynuyor. Sevilla, geçen sezon göze hoş gelen futboluyla dikkatleri çekmiş ancak teknik direktör Jorge Sampaoli'nin Arjantin Milli Takımı'nın başına geçmesiyle göreve Eduardo Berizzo'yu getirmişti. Endülüs ekibinin kadrosundaki en değerli oyuncular 28 yaşındaki Fransız orta saha Steven N'Zonzi ile 28 yaşındaki Franco Vazquez olarak gösteriliyor. Hücum hattında Wissam Ben Yedder gibi tehlikeli bir oyuncusu bulunan Sevilla, bu yaz Sampdoria'nın Kolombiyalı golcüsü Luis Muriel'i de 20 milyon Euro'ya transfer etti. Sevilla bu sezon Muriel ve Corchia dışında Manchester City'den Nolito ve Jesus Navas, Inter'den Ever Banega, Tigres'ten Guido Pizarro ve Fenerbahçe'den Simon Kjaer'i kadrosuna katmıştı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ TAKIMLARA NE KADAR PARA KAZANDIRACAK?

UEFA, 2015 ile 2018 arasında Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kulüplere ne kadar para dağıtılacağını belirledi. Şampiyonlar Ligi'nde toplam ödenecek rakam 1 milyar 257 milyon Euro'ya yükseldi. Yeni düzenlemeyle, play off'ta eleyen takıma 2, elenen takıma ise 3 milyon Euro ödenecek. Market havuzundan ödenen yüzde 45'ten 40'a düşürülse de, Şampiyonlar Ligi'nde toplam ödül tutarı yüzde 60 oranında arttırıldı.

UEFA, Şampiyonlar Ligi gruplarında her galibiyet için 1.5 milyon; beraberlik için 500 bin Euro ödeyecek. İkinci tura çıkan takımlara ekstra 5.5, çeyrek finalistlere 6 milyon, yarı finalistlere ise 7 milyon Euro daha ödenecek. Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımın kasasına 15, ikinci olan takımın kasasına 10.5 milyon Euro girecek.

Süper Kupayı kazanan takım 4 milyon Euro, diğer finalist 3 milyon Euro alacak. Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak takım grup maçlarının hepsini kazandığı takdirde toplamda en az 52 milyon Euro elde edebilecek. UEFA bu paralara ek olarak, 482.9 milyon Euro'luk pazarlama payı daha dağıtacak.

(HABER MERKEZİ)