Futbol tarihinin en pahalı transferi

Barcelona, Neymar'ın 222 milyon Euro'luk bedel karşılığında Paris Saint-Germain'e transfer olduğunu açıkladı. Neymar bu bonservis bedeliyle birlikte futbol tarihinin en pahalı transferi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barcelona, Neymar için Paris Saint-Germain'den 222 milyon euro alındığını açıkladı. Barcelona ayrıca transferin detaylarının UEFA'ya da bildirileceğini belirtti.

Futbol tarihinin en yüksek maliyetli transferine imza atan Paris Saint-Germain, Barcelona'dan kadrosuna kattığı Neymar'ın 222 milyon euroluk serbest kalma bedelini La Liga ofisine teslim etmiş ancak Fransız kulübünün bu ödemesi lig tarafından kabul görmemişti. Finansal Fair-Play kurallarına göre bu ücretin uygun olmadığını savunan La Liga teklifi geri çevirmişti. Ancak Barcelona bu parayı Paris Saint-Germain'den aldığını açıkladı.

LA LIGA'NIN İTİRAZI TARTIŞILIYOR

Fakat İspanyol gazetesi Marca'nın haberine göre, La Liga böyle bir yetkiye sahip değil. Yüzyılın transferi olarak adlandırılan bu hamlenin Finansal Fair-Play kurallarına uygun olup olmadığı tartışması sürerken, UEFA'nın buna transfer döneminin noktalanacağı 31 Ağustos tarihinden sonra karar vereceği vurgulandı. (Dış Haberler)