Çaykur Rizespor: Trabzonspor-Bursaspor maçı için suç duyurusunda bulunacağız

Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, Süper Lig'in son haftasında oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçı hakkında savcılığa başvuracaklarını söyledi. Kalkavan, Trabzonspor'la dostluklarının bittiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'den 1'inci Lig'e düşen Çaykur Rizespor'un Başkanı Metin Kalkavan, basın toplantısı düzenledi. Kalkavan, Trabzonspor'un sahasında Bursaspor'a 2-1 yenildiği maçla ilgili olarak 2 takımdan 3-4 futbolcu ve bazı menajerler hakkında şike yaptıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Çaykur Rizespor'un Başkanı Metin Kalkavan, yönetim kurulu üyeleri ve teknik direktör Hikmet Karaman birlikte, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

'TRABZON-RİZE DOSTLUĞU EBEDİDİR'

Trabzon ve Rize şehirleri arasında düşmanlık yaratmak istemediklerini belirten Kalkavan, "Trabzon-Rize dostluğu ebedidir. Spordaki olaylar dostlukları etkilemez. Birçok Trabzonlu dostumuz üzüntülerini iletti" şeklinde konuştu.

Birkaç futbolcu ve bazı menajerler hakkında savcılığa başvuracaklarını aktaran Kalkavan, şunlar söyledi:

"Türk futbolu adına bazı şeylerin ayıklanması lazım. Hukuk, yargı karar verecek. Çok net olarak bizim tespitimiz var. Yargı bunu aydınlatacaktır. İki takımdan belli futbolcular var. Şikayetimizi yapacağız. Bu bizim hakkımız. Futbolcuların yaptıkları ahlaki değil. Davamızı kişisel bazda açacağız. Her ne sebepten olursa olsun doğru yapmadıklarına ve kirli olduklarına inanıyoruz. Bu kişilerin içerisinde menajer de var. Bugün savcılıkla konuştuk. Varsa gereği yapılacaktır."

'FUTBOL ÇOK TEMİZ, KİRLETEN İNSANLAR'

Lig düşmeleri nedeniyle 10 milyon Euro zarar ettiklerini ifade eden Metin Kalkavan, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Türk futbolu adına bunu yapmak zorundayız. Şikayetçi olacağız. 3-4 kişi hakkında ve menajerler konusunda başvurumuzu yapacağız. Bizim inancımız bu işte parmakları olduğu. Bizim sorgulama hakkımızı engelleyemez. Yargı sonucunda temiz çıkarlarsa özür dileriz. Burada ne Trabzonspor ne de Bursaspor muhataptır. Biz hukuki hakkımızı kullanacağız. Futbolu çirkinleştiren insanlar var. İçinde olan yönetici olarak alt liglerde neler olduğunu duyunca üzülüyorum. Futbol çok temiz, kirleten insanlar. O insanlar halen var mı? Var. Bu kadar paraların döndüğü yerde sıfırlamak mümkün değil."

'TRABZONSPOR'LA DOSTLUĞUMUZ BİTTİ'

Trabzonspor'la dostluklarının bittiğini belirten Başkan Kalkavan, son olarak Bordo mavili kulüpten yönetimin bedava da olsa vereceği oyuncuyu almayacaklarını, sportif ilişkilerini buzdolabına kaldırdıklarını açıkladı. (RİZE/DHA)