Aykut Kocaman'ın hayalindeki takım

Kocaman, Fenerbahçe planlarını anlattı. Teknik adam 'hayalindeki takımı' açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin prensipte anlaştığı Aykut Kocaman, planlarını anlattı.

NTV Spor'a konuşan Kocaman'ın Fenerbahçe'deki planlarına ilişkin açıklamaları şöyle:

YARDIMCILAR DEĞİŞMİYOR: Yardımcılarım aynı ekip olacak (Fahruddin Ömeroviç, Arda Keskin, Murat Öztürk ve Alper Aşçı). Yardımcılarımın aynı olmasının avantajı pek çok şeyi beraber, doğaçlama yapıyor olmamız. Bu tabi ki yüzde 100 avantaj değil. Bugüne kadar ekibimizde birbirimizi tamamlama halini yakaladık.

FENERBAHÇE ANLAYIŞLI DAVRANDI: Pereira'nın ayrılmasının ardından bir temas oldu. Fenerbahçe'ye dönmek istemiştim ama doğru değildi. Olabilirliği zordu ve doğru değildi. Konyaspor, Avrupa'ya gitme hakkı elde etmişti. Yeni sezonun yapılanması benim isteklerim doğruLtusunda yapılmıştı. Bütçeyi sarsmadan ufak tefek transferlerle yolumuza devam ettik. Bu tip ayrılıklar hiç iyi olmuyor. Futbol dünyası için şiddetli nefret elektriği diyelim... Hayırlı olmuyor bu durumlar. Olmaması gerektiği ağır bastı. Fenerbahçe Kulübü de son derece anlayışlı davrandı.

AZİZ YILDIRIM'LA GÖRÜŞTÜK: Aziz Yıldırım'la geçen hafta içi görüştük. Başarılı olmak için neler yapılması gerektiğidir benim için esas olan. Fenerbahçe camiasında tanıdığım birçok insan var, o elektriği alıyorum. Konya halkına da teşekkür ediyorum. Anlaşmalar ne kadar içten, ne kadar geleceğe dönük umutlarla yapılıyorsa, ayrılıklar da kaliteli olmalı. Konya'da böyle oldu.

DEFANSİF FUTBOL ELEŞTİRİLERİNE YANIT: Sevmediğim şey bu saçma sapan 'defansif' yorumlarına cevap vermek. Bu oyun iç içe bir oyun. Savunma ve atağın birlikte oynandığı bir oyun. Bunu iyi yaptığınız sürece başarılı oluyorsunuz. Dünyanın en iyi takımları savunma yapmıyor mu? Teknik direktörlüğe başladığım andan beri hayalim üçüncü bölgede oynayan bir takım yaratabilmek. Ama o bölgede oynaman için de topu rakibe vermemen lazım. Barcelona, Bayern, Atletico... Bunların hepsine gıpta ediyorsunuz, yapmıyorlar mı savunma? Tamamen savunma oyunu demek olmuyor. Günümüz futbolunda rakibi iyi analiz etmek zorundasın. Kendi takımının seviyesini korumak, geliştirmek zorundasın. Topu rakibe vermemek de bir oyun şekli. Gelişmezseniz, denemeler yapmazsanız hayat durur. Guardiola da bunu yapıyor, diğerleri de... Bunları düşünmeden yüzeysel sığ şekilde eleştirmeye başladığınız andan itibare sekte vurmaya başlayabilir.

VALBUENA'NIN HALLERİ: Valbuena ile konuştum, doğru. Benim onda gördüğüm şey şu; 18-19 yaşındaki genç oyuncuların A Takım'a çıktıkları halleri vardır. Biraz onu gösteriyor. Çok maçını izledim. Uzun zamandır izliyorum. Hala aç, topu taşıyan, tekrar isteyen, dağıtmaya çalışan bir oyuncu. Bugüne kadarki görüntüsüyle ilgili izlenimlerim bunlar. Belki saydıklarımı gerçekleştiremeyecek. Ama benim kendisiyle ilgili düşüncelerim bunlar.

MEHMET EKİCİ YORUMU:  Mehmet Ekici 6-7 ay sonra tekrar oynamak kolay değil. Ritim kaybediyorsunuz. Temel nokta oyuncunun ne kadar istediği... Siz bir şeyler istersiniz, onların kapasiteleri vardır. Çaba sahibi olan gelişmeye de açıktır. Oyuncuların saha içerisinde ne kadar gayret gösterdiklerine bakarım. Benim için her şeyden önemlisi bu.

SALİH'İ DENEME İÇİN SAHAYA ÇIKARMADIM: Salih'le 4 senedir ayrıyım. Ayrılmadan önce Fenerbahçe tarihinin en önemli maçında (Benfica) sahadaydı. Önce sen... 18 yaşındayken Salih'i oyuna çıkarırken kara kaşı kara gözü için çıkarmadım. Bu kadar önemli maçta deneme yapamazsınız. Beklentilere cevap veren oyunculardan bir tanesiydi. 4 senede bu noktaya gelmesi kendisinin de düşünmesini gerektiren bir süreç...

KULÜPLERİN HAFIZASI OLMALI: Advocaat ile görüşmedim. Rapor bırakmadı. Teknik direktörler gelip geçici. Kulüplerin hafızası olmalı. Televizyon eleştirmeni gibi eleştirilerde bulunması... Zaman zaman bizim de yaptığımız şeyler. Çok fazla itiraz etme şansım yok. Süreklilik kazanmasına itiraz edilebilir. Silahsız savaş artık bu oyunlar. Beraber savaştığınız, mücadele ettiğiniz gruba 'yetersizsiniz' demek hoş bir eleştiri değil. Beraber hareket ediyorsunuz. Mesleğin doğasına da aykırı gibi geliyor. Fenerbahçe kadrosunun yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Bu oyuncular geçmiş senelerde başarılı oldu diye alındılar.