Duvar yazarları Türkiye-Kosova maçını değerlendirdi

Türkiye, Dünya Kupası Elemeleri'nde karşılaştığı Kovayı, 4-1 mağlup etti. Maçın ardından Duvar yazarları Onur Salman ve Volkan Ağır, Türkiye Milli Takımı'nı değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda, Türkiye A Milli Takımı bugün Arnavutluk'ta Kosova ile karşılaştı. Bu Türkiye'nin gruptaki 6'ncı maçıydı. Türkiye'nin gollerini Volkan Şen, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz ve Ozan Tufankaydetti.

Duvar yazarları Onur Salman ve Volkan Ağır, karşılaşmanın ardından Türkiye A Milli Takımı’nı değerlendirdi.

ONUR SALMAN: MAĞLUPTUR BU YOLDA GALİP

Artık Türkiye Milli maçlarını taktik-teknik izleyip de değerlendirmek mümkün değil. Kriterimiz ‘Adamlık.’ O sebeple de elimizde çok fazla izleme nedeni yok. Şimdilik biraz Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü, bolca Oğuzhan Özyakup ve Enes Ünal. O kadar. Artık tam anlamıyla bir neslin sahneden, tüm inandıkları değerleri alıp gitmesi gerekiyor. Medyaya saldıranı, karısını döveni, genç yaşta kendisine mahallenin boş kabadayı abisini örnek seçenleri görmek istemiyor bu gözler.

O sebeple Arda’yla başlayan temizlik, en yukarıya kadar olmadığı sürece, bu toprakların milli duygularını depreştiren bir takım olmaz artık. O cam kırıldı ve yapıştırmaya çalışmak boş. Aynı Kosova karşısında alınan 4-1’lik galibiyet gibi. Bu takım kazandıkça, konuşmamız gereken gerçek konuları konuşamayacağız. Cengiz’in golü de güme gidecek, çıkacak herhangi bir gencin performansı da. Hani deriz ya ‘Galiptir bu yolda mağlup.’ Bu takım kazandıkça ‘Mağluptur bu yolda galip.’

VOLKAN AĞIR: BİZ 3 KİŞİYDİK; CENGİZ, YUSUF OZAN

Bütün bu yaşananlardan sonra, yeni bir yola çıkmak gerekliydi. Spor Toto Süper Lig'de bu sezonun en iyi genç oyuncusu olan Cengiz Ünder 4. kez geçirdi formayı sırtına. Sezonun vasatı Volkan Şen de diğer kanattaydı. Çin'de ne kadar verimli olduğu tartışılabilinir Burak Yılmaz da, Süper Lig'in en golcü yerli oyuncusunu takımdan kesmişti. Ozan, Selçuk ve Oğuzhan orta sahası yaratıcılık açısından, topa sahip olma ve oyuna hükmetme açısından umut vericiydi. Skor 1-0'dan 1-1'e gelene kadar geçen zamanda, Türkiye'nin oyunu kontrol eden, oyuna hükmeden taraf olamadığını gördük. Kosova karşısında da bunun gerçekleşmediğini görmek kabul edilir gibi değil. 5 maçta 2 gol atabilmiş, 14 de gol yemiş takımdan gol yemek de öyle...

İkinci yarıda da net bir başlangıç göremedik Türkiye'den. Ancak rakip kalecinin değiştiği an oyunun Türkiye adına değiştiği an oldu. Oyuna hükmetmedi Türkiye. Burak'ın şansla gelen golü takımları rahatlattı. Kosova'nın gardı düştü, Türkiye nefes aldı. Liseli Yusuf'un, Olcay abisinden öğrendiği asistçiliğini göstermesi, Cengiz Ünder ve Ozan Tufan'ın gol atmış olması bu gecenin en ümitvar anlarıydı. İzlanda ve Ukrayna ile puanları eşitlemek için ele geçen bu şansı kaçırmamak lazımdı. Çünkü gruptaki diğer takımlar Kosova'nın 2 gömlek üstünde.