Milli Takım'a 1 yıl prim verilmeyecek

TFF'nin yeni bütçesinde prim giderlerine yer verilmedi. 31 Mayıs 2018'e kadar futbolcular pirim alamayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), önümüzdeki 1 yıl boyunca A Milli Futbol Takımı oyuncularına prim vermeyecek.

TFF Genel Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı. TFF yönetimi ve denetleme kurulları, son bir yıllık faaliyetlerinden ötürü ibra edildi. TFF'nin 1 Haziran 2017 - 31 Mayıs 2018 dönemi tahmini bütçesi yaklaşık 669 milyon lira olarak kabul edildi.

Yeni bütçede A Milli Futbol Takımı primleri için pay ayrılmadı. Milli Takım'ın, 2018 Dünya Kupası'na katılmasına hak kazanması halinde futbolcular prim alamayacak.

Kurulda konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, prim konusunun çok tartışıldığını belirtti. Demirören, şunlar söyledi:

"Görüyorum ki, son günlerde yine aynı oyunlar sahnelenmek isteniyor, Türk Milli Takımı ile Futbol Federasyonu karıştırılmaya çalışılıyor. Bir yıl önce bu zamanlar prim konusu çok tartışıldı. Bir bardak suda fırtınalar kopartıldı. Hatalar elbette oldu ama kimse 'Söz konusu Ay-Yıldızsa gerisi teferruat' demedi. Türk futbolunu karıştırmak isteyenlere fırsat verildi.

Yazılı ve görsel basının ilk maçtan hemen sonra hocamızın ve oyuncuların üzerine gitmesi, çocukları yıpratması yanlıştı. İspanya ile oynadığımız kader maçı şiddetli bir saldırı altında oynandı. Ben ve hocamız dahil herkese hakaretin bini bir paraydı." (HABER MERKEZİ)