Bilal Meşe: Güç kelimesinin karşılığı akıldır

Arda Turan'ın saldırısına uğrayan Bilal Meşe, olayın ardından yaşananları kaleme aldı: Paranın insanlıktan çıkarttığını öğrendim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milliyet Yazarı Bilal Meşe, Futbolcu Arda Turan'ın kendisine yönelik saldırısı sonrası ilk köşesini yazdı. Arda Turan Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye saldırmış ardından da kamptan kovularak, Milli Takım'ı bıraktığını açıklamıştı.

Tarifsiz kederler içindeyim' başlıklı yazısında 44 yıllık gazetecilik hayatına değinirken Meşe, Gordon Milne'nin kulüpten ayrılmasına neden olan haberlerini hatırlattı.

Meşe köşesini "Önemli olan fikriyle, düşünceleriyle dünyada var olmaktır. Bizlerin felsefesi budur, bilmeyenlere duyurulur" sözleriyle bitirdi.

Meşe'nin Milliyet'te yayınlanan köşesinin bir kısmı şu şekilde; 

44 yıllık bir ömür kadar uzun meslek yaşamımda böylesi bir olayla karşı karşıya kalmadım.

Beni bilen iyi bilir... Hiç kimsenin ne adamı oldum, ne de birilerinin taşeronluğuna soyundum! Gazeteciyim, haberciyim, muhabirim, bu özelliklerime bir de yazarlığı ekledim son yıllarda...

Bu onurlu mesleğin kuralları yaşam şeklimdir benim...

Gordon Milne... Beşiktaş’ı üç yıl üstte şampiyon yapan İngiliz hocanın ayrılışı benim yazdığım bir haber sonucu olmuştu...

Nasıl mı?. Dış transferde yapılan skandalları ortaya çıkardım... Arjantinli Nartallo ve Peru’nun eski mili takım kaptanı Francesco Manassero... Bu iki oyuncuya ödenen transfer parası o dönemde en astronomik rakamlardı... Elbette Gordon Milne’nin bu olayda bir milim çıkarı yoktu. O da yönetim de menajerin oyununa gelmişti!  Olsa olsa bir ihmal vardı ortada.

Bu haberi doğrulamam neredeyse iki haftamı almıştı... Hatta Arjantin’den Peru’ya bir öğrenci arkadaşı gönderdik, para da verdik... Gitti, araştırdı, belgeledi ve ortadaki skandal yolsuzluğu ortaya çıkardık. Tam bir hafta süreyle MİLLİYET gazetesinin manşetlerini süsledi, yer yerinden oynadı... Yönetim olağanüstü toplantılar yaptı ve sonuçta Gordon Milne ile yollar ayrıldı.

Düşünün üç yıl üst üstte Beşiktaş’ı şampiyon yapmış hocayı böyle bir tabloda göndermek için mangal gibi yürek ister... Ne var ki ortada skandallar varsa ki, var olduğunu kanıtladık, belgelerle, kim olursa olsun kapının önüne koyulur!

Gordon Milne, gözyaşlarıyla ayrılırken, bizler de yanındaydık. TSYD’nin o dönemki Maçka Tesisleri’nde İngiliz hoca Beşiktaş muhabirlerine bir veda yemeği verdi, herkesle kuçaklaştı, onun ayrılığına neden olan benimle sarmaş-dolaş oldu, hâlâ görüşüyoruz... Efsane başkan Süleyman Seba’nın Milliyet yönetimine bu konuyla ilgili teşekkür mektubu yazdığını yıllar sonra öğrendim.

Yani gazetecilik başka, dostluk başkadır!

Bilmem anlatabildim mi?

Turan: Demirören 'Sen çık özür dile, biz hallederiz' dediTuran: Demirören 'Sen çık özür dile, biz hallederiz' dedi

Para ve şöhretin insanı adam etmeyeceğini biliyordum ama insanlıktan çıkaracağını yeni öğrendim.

Benim dünyamda ‘güç’ kelimesinin karşılığı fikirdir, akıldır. Biraz daha açarsak, düşüncedir... Öyle gücü kaba kuvvet diye algılarsak vay halimize! Önemli olan fikriyle, düşünceleriyle dünyada var olmaktır. Bizlerin felsefesi budur, bilmeyenlere duyurulur!