Fikret Orman: 'Euroleague bir hırsızlık organizasyonu'

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, katıldığı bir programda Euroleague'i eleştirdi. Orman, Euroleague için 'bir hırsızlık organizasyonu' diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz hafta futbolda şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ın başkanı Fikret Orman, Life+ kanalında konuk olduğu Spor Meydanı programında sert sözler sarf etti.

En son Fenerbahçe erkek basketbol takımının şampiyon olduğu Euroleague için "Bu bir hırsızlık organizasyonu" diyen Orman "Takımım katılım hakkı elde etse de göndermem" diye konuştu.

'EUROLEAGUE'E KARŞIYIM'

Fikret Orman sözlerine şöyle devam etti: "Ben Eurolegue'e karşıyım.  Bu bir şirket. İspanyollar kurmuş. Adını Euroleague koymuş. Yüzde 2 Ülker'e, yüzde 2 Efes'e, yüzde 2 Olympiakos'a vermiş. En büyük hisse İspanyollarda. Bu bir federasyon örgütü değil. Bir şirket bu. Türkiye'den dokuz tane şirket sponsoru. Daha fazla para verirse Doğuş'u da alırız, diğer sene onu da alırız, filan. Bütün yayın gelirleri, sponsorluk gelirleri, bilet satış hakları bu şirkette. Para bu şirketin cebine gidiyor."

Orman, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun çok değerli olduğunu, bunu küçümsemek için konuşmadığını söyledi ve "Ben harcanan paralar neticesinde zarar edildiğini söylüyorum" diye sözlerini tamamladı. (HABER MERKEZİ)