Gençlerbirliği Ümit Özat'a yeni sözleşme teklif etti

Gençlerbirliği kulübü, son hafta yaptığı açıklamalarla taraftarlarından tepki alan Ümit Özat'la sözleşme yenileme kararı aldı. Özat, şampiyonluk yarışı ile ilgili gereksiz görülen yorumlarda bulunmuş ve "Şike yapan karısını satmıştır" gibi ayrımcı ifadeler kullanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Spor Toto Süper Ligi Hasan Doğan Sezonu 10’cu haftasında İbrahim Üzülmez’in görevden ayrılması ile 2016-2017 sezonu için Gençlerbirliği takımının başına getirilen Ümit Özat’la yönetim devam kararı aldı.

'ŞİKE YAPAN KARISINI SATMIŞTIR'

Özat, geçtiğimiz hafta oynanan maçlar sonrasında tartışmalı yorumlarda bulunarak taraftarlardan tepki almıştı. "Şike yapan karısını satmıştır" gibi ayrımcı yorumlarda bulunan Özat'a gösterilen tepkinin ardından Gençlerbirliği yönetimi teknik direktörünün arkasında durdu. Özat, ayrıca, şampiyonluk yarışı ile ilgili de yorumlarda bulunmuş ve bu tavrı yönetim tarafından da onaylanmamıştı.

Alınan bu kararın ardından taraftarların nasıl bir tepki göstereceği ise merak konusu. Ümit Özat'a en başından beri yaptığı ayrımcı açıklamalar nedeniyle sıcak bakmayan taraftarlar, benzer tutumu sergilemeye devam eden Özat'ın istifasını istemişlerdi.

Bu sezon sonuna kadar takımın başına 11. haftada Kayserispor maçıyla getirilen Ümit Özat, 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 29 puan topladı.

Özat göreve gelinceye kadar deplasman galibiyeti olamayan Gençlerbirliği, Özat ile 3 deplasman galibiyeti aldı. Ligde 40 puan la 8. Sırada bulunan başken ekibinde Teknik direktör Özat’ın, bu hafta içinde resmi imzayı atacağı öğrenildi. (ANKARA/DHA)